توسعه نرم افزاری برای صرفه جویی در راهبری صنایع

توسعه نرم افزاری برای صرفه جویی در راهبری صنایع

به گزارش وب کنفرانس، استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف از توسعه نرم افزاری به منظور پایش وضعیت و عیب یابی بلبرینگ ادوات و دستگاههای مکانیکی اطلاع داد. این نرم افزار مشابه خارجی ندارد و بکارگیری آن صرفه جویی ۳۰ درصدی برای صنعت همراه خواهد داشت.


به گزارش وب کنفرانس به نقل از ایسنا، امروزه به علت ارزش بالایی که ماشین آلات و ادوات صنعتی دارند، روش های نوینی برای عیب یابی ماشین آلات و دستگاههای مکانیکی ابداع شده است که می توانند وقوع عیب را پیشبینی و از ایجاد و گسترش عیوب در تجهیزات جلوگیری نمایند. هم اکنون، عیب یابی بر پایه ارتعاشات و بر مبنای درک کیفی داده های اندازه گیری شده کاملا گسترش پیدا کرده و دارای کاربردهای عملی متنوعی است. یکی از مباحثی که در ادامه بحث نگهداری و تعمیرات مورد توجه قرار می گیرد، بلبرینگ ها هستند. در صنایع مختلف و در ماشین آلات و دستگاههای مکانیکی تعداد بسیار زیادی بلبرینگ وجود دارد که قیمت بعضی از آنها به ۲۰ هزار یورو می رسد.
دکتر مهدی بهزاد، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف در مورد این نرم افزار، اظهار داشت: در تلاش هستیم تا با استفاده از مباحث فنی- مکانیکی و هوش مصنوعی، ظرف یکسال آینده این نرم افزار توسعه داده شده را عملیاتی نماییم.
وی در مورد نحوه عملکرد این نرم افزار، اظهار داشت: نرم افزار تحلیل ارتعاشات و عیب یابی هوشمند تجهیزات دوار با عرضه شدت و سطح اطمینان، امکان پردازش و تفسیر هوشمند داده ها به منظور تشخیص وضعیت سلامت و تخمین وجود عیوب رایج در تجهیزات دوار شامل نامیزانی، ناهمراستایی، لقی و عیوب بلبرینگ و تعیین شدت هر یک را با عرضه سطح اطمینان فراهم می آورد.
وی افزود: ورودی این نرم افزار در ماژول ساختمان داده، سیگنال های ارتعاشی ثبت شده توسط دستگاههای داده برداری است. در ماژول مشخصات سیستم، امکان ورود تصویر تجهیز و مشخصات فنی آن توسط کاربر فراهم گشته است. در ماژول پردازش سیگنال، علاوه بر امکان مشاهده سیگنال و اعمال فیلترهای مختلف به آن، مشخصه های متنوعی در حوزه زمان، فرکانس و زمان-فرکانس از سیگنال های استخراج و روند تغییر زمانی آنها عرضه می شود.
بهزاد تصریح کرد: در ماژول عیب یابی، با کمک مدلهای هوشمند که برمبنای تخصص کارشناسان پایش وضعیت با بیشتر از ۱۰ سال تجربه توسعه یافته اند، شدت و درصد اطمینان از تخمین عیوب در چارچوب دیاگرام های مختلف نمایش داده می‎ شود. سپس، سفارش هایی جهت تصمیم گیری در مورد وضعیت سلامت ماشین و وجود عیوب محتمل عرضه می شود که در تصمیم گیری و برنامه ریزی بهتر و دقیق تر کارشناسان نگهداری و تعمیرات برای انجام اقدامات دوره ای یا موردی کاربردی است. این سفارش ها طبق نظر کاربران نرم افزار قابل ویرایش هستند. با ویرایش و ذخیره آنها، دانش، تجربه و تحلیل کارشناسان مجرب هر مجموعه در نرم افزار ذخیره می شود و قابلیت مدلهای هوشمند در عیب یابی به مرور زمان و کارکرد افزایش خواهد یافت.
وی خاطرنشان کرد: ماژول نهایی این نرم افزار در ارتباط با تخمین عمر مفید باقیمانده بلبرینگ هاست که در صورت تشخیص خرابی بلبرینگ در ماژول عیب یابی، این بخش فعال می شود و زمان بهینه تعویض بلبرینگ را همراه با سطح اطمینان از این پیشبینی به کاربر اعلام می کند. در گزارش استاندارد خروجی تحلیل های انجام شده در این نرم افزار در چارچوب فایل pdf قابل دریافت است.
این پژوهشگر برجسته دانشگاه در ادامه صحبت های خود به مبحث همکاری دانشگاه با صنعت پرداخت و اظهار داشت: به استادان جوان دانشگاه پیشنهاد می کنم که برای برقراری ارتباط با صنعت تلاش مداوم داشته باشند و با عرضه چند پیشنهاد و نگرفتن جواب مساعد دلسرد نشوند. به نظر من اگر از بین ۱۰ پیشنهاد همکاری با صنعت موفق به عقد یک یا دو قرار شویم، میتوان اظهار داشت که موفق بوده ایم.
دکتر بهزاد اضافه کرد: برای ارتباط موفق و مؤثر با صنعت باید وقت گذاشت و پیگیر بود. گاهی صنعت نمی تواند معطل دانشگاه شود و معمولا دنبال یک پروژه زود بازده است. ما باید آمادگی لازم را داشته باشیم تا بموقع و بدون معطلی پاسخگوی نیازهای صنعت باشیم و اعتماد آنها را جلب نماییم.
وی اظهار داشت: بعنوان مثال وقتی کمپرسور یکی از صنایع معدنی بزرگ از مدار خارج می شود، باید شرایطی فراهم گردد تا ظرف ۱۰ روز به مدار تولید برگردد و نمی توان از صنعت انتظار داشت که صبر کند تا پژوهش های ما در دراز مدت نیاز آنها را تأمین و مشکل آنها را حل کند. قبول دارم که مشکلات و موانع فراوانی بر سر راه پژوهشگران وجود دارد. اما باز هم برای موفقیت در ارتباط با صنعت باید تلاش کرد، باید پیگیر بود و رنج ها را تحمل کرد.
دکتر بهزاد خاطرنشان کرد؛ باید تهدیدها را به فرصت تبدیل نماییم. تهدیدِ تحریم برای دانشگاهی مثل صنعتی شریف می تواند یک فرصت باشد. متخصصین و پژوهشگران دانشگاه ما در زمینه های مختلف همچون انرژی، طراحی، نگهداشت و تعمیرات، هوش مصنوعی، نفت، گاز، پتروشیمی و... می توانند با صنعت همکاریهای جدی داشته باشند و نیازهای کشور را تأمین کنند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: وقتی استادان دانشگاه درگیر پروژه های صنعتی می شوند، کلاس های درسشان هم جذابیت بیشتری پیدا می کند و مثال های کاربردی و ملموسی برای ارئه در کلاس دارند. من معتقدم به تعداد تمامی استادان دانشگاه راه برای ارتباط با صنعت وجود دارد. با برگزاری دوره های آموزشی، کنفرانس های تخصصی مورد توجه صنعت و کارگاه های آموزشی کاربردی هم میتوان با صنعت ارتباط برقرار کرد و راه را برای توسعه این ارتباط باز کرد.
به نقل از دانشگاه شریف، ایشان در ادامه ضمن تقدیر از معاونین و مدیران پیشین و فعلی پژوهشی و ارتباط با صنعت دانشگاه اظهار داشت: بی گمان خلأها و کاستیهایی در عملکرد این عزیزان وجود دارد، اما یقیناً همواره و در حد توان خود حامی پژوهشگران صنعتی بوده اند و راه را برای توسعه ارتباط این افراد با صنعت هموارتر کرده اند.
دکتر بهزاد در انتها صحبت هایش از حمایت ها و تلاشهای دکتر محمدسعید سیف؛ مدیرکل دفتر ارتباط جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم تشکر کرد و اظهار داشت: با تلاشهای فراوان دکتر سیف معافیت مالیاتی برای پروژه های صنعتی و معافیت بیمه ای برای قراردادهای پژوهشی به وجود آمد. این مسائل مسیر قراردادها را بسیار تسهیل کرده و سبب شده هم دست دانشگاه ها برای قراردادهای پژوهشی باز باشد و هم کارفرمایان با دانشگاه ها قراردادهای پژوهشی منعقد کرده و به ازای مبلغ هزینه شده معافیت مالیاتی بگیرند.




منبع:

1402/09/14
09:07:52
5.0 / 5
268
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , پژوهش , تجربه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
WebMeet

webmeet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت وب كنفرانس محفوظ است

وب كنفرانس

کنفرانس تحت وب و چت تصویری