لعنت به اون زمستون!

لعنت به اون زمستون!

وب كنفرانس: همه چیز با فصل سرما شروع شد؛ انگار قرار بود جامعه ایران با تجربه كردن شوك ها و حوادث پی درپی اجتماعی و اقتصادی آبدیده تر شود.


به گزارش وب كنفرانس به نقل از ایسنا، زمستان ۱۳۹۶ برای مردم ایران چندان خوش یمن نبود. غرق شدن كشتی سانچی، سقوط هواپیمایی آسمان، مرگ ۹ كوهنورد در اشترانكوه ازنا، تنش های بین المللی از جانب آمریكا و عربستان، بالا رفتن قیمت ارز كه اثرات مخربی را در اقتصاد ایران تولید كرد، همگی در سه ماهه پایانی سال قبل صورت گرفت. روز گذشته اعلام گردید هواپیمای آسمان كه ۲۹ بهمن ماه در در كوه های دنا سقوط كرد و منجر به كشته شدن ۶۶ نفر شده هیچ نوع نقص فنی نداشته است. یعنی خطای انسانی علت بروز حادثه بوده است. امروز هم با عنایت به رمزگشایی سازمان بنادر از جعبه سیاه كشتی سانچی مشخص شده، بی احتیاطی كشتی "كریستال" متعلق به چین نقش اصلی را در تصادف بوجود آورده كه شاید یكی از مهم ترین اخبار امروز باشد. ازاین رو هردو حادثه سانچی و سقوط هواپیما در كوه های دنا ناشی از سهل انگاری بوده است.
نتیجه ی دست گذاشتن بر روی فنر دلار
اما داستان جهش ارز هم شاید بی شباهت به آن دو حادثه ی غم انگیز نباشد. دلار كه تا سه چهار ماه پایانی سال قبل در مرز ۴۰۰۰ تومان قرار داشت به یكباره دچار رشد قیمت شد و تا مرز ۶۰۰۰ تومان بالا رفت. كارشناسان اقتصادی، دلیل اصلی این اتفاق را دست گذاشتن دولت بر روی فنر دلار طی چهار سال قبل می دانند. البته دولت با قصد جلوگیری از تولید تورم و كاهش قدرت خرید، رفتار سنتی دولت های بعد از انقلاب را تكرار كرد اما اقتصاددانان می گویند كه اگر قیمت ارز را در شرایط تورمی، پایین نگه داریم باید انتظار پرش ادواری را داشته باشیم. البته در این بین شاید دشمنان هم كه شرایط كشور را رصد می كنند شیطنت هایی داشته باشند. مثلا روز گذشته حسن خسته بند نماینده مردم بندرانزلی اظهار داشت كه بیش از ۲۶ هزار سكه در روزهایی كه با نوسانات ارز مواجه بودیم توسط برخی افراد خریداری شده كه بخش هایی از اینها دست هایی است كه از خارج هدایت می گردد.
آخرین لحظه های زندگی در سانچی
سازمان بنادر، سرانجام گزارش نهایی خود از حادثه سانچی را اعلام نمود. در بخشی از این گزارش كه به دقایق پایانی پیش از وقوع تصادف پرداخته، آمده است: "محل حادثه ۱۶۰ مایلی شانگهای در كشور چین گزارش شده و ساعت ابتدایی برخورد هم ۱۹: ۵۱ دقیقه اعلام شده است... در ساعت ۱۹: ۳۰ افسر سوم سانچی محاسبه می كند كه در شرایط فعلی دو كشتی از كنار یكدیگر عبور می كنند و امكان تصادف وجود ندارد... اتفاق اصلی در ساعت ۱۹: ۳۴ می افتد زمانی كه افسر كشتی كریستال تصمیم می گیرد مسیر خویش را از زاویه ۲۱۷ به زاویه ۲۲۵ درجه تغییر دهد... در ساعت ۱۹: ۴۶با صدای مكالمه دیده بان ما افسر سوم را داریم كه می پرسد آیا كشتی ماهیگیری عبور كرد؟ كمی به سمت راست حركت كنیم؟ افسر از او می پرسد چرا به سمت راست؟ دیده بان پاسخ می دهد كه فاصله عبور دو كشتی از یكدیگر صفر است... در ساعت ۱۹: ۴۷ كریستال هنوز متوجه خطر تصادف نشده...۳۰ ثانیه پیش از برخورد كاپیتان وارد پل فرماندهی می گردد و دستور تغییر جهت حركت كشتی را صادر می كند. در همین زمان و در فاصله چند ثانیه مانده تا برخورد كشتی كریستال متوجه برخورد شده و تلاش می كند تغییر مسیر دهد كه دیگر فایده ای ندارد. "

كفاشان مواد اولیه ندارند
شوك جهش ارز دست از سر اقتصاد ایران برنمی دارد. رصدهای میدانی از بازارهای مختلف حاكی از زمزمه های افزایش قیمت و مشكل برای واردات مواد اولیه دارد. از جانب دیگر، واردكنندگان كه نگران كاهش سرمایه خود هستند، فقط نقدی معامله می كنند و این در شرایطی است كه تولیدكنندگان و توزیع كنندگان قدرت خرید نقدی را ندارند. رییس اتحادیه كفاشان دست دوز تهران می گوید: دلیل اصلی كمبود مواد اولیه این است كه نیاز بازار كفش در مواد اولیه با استفاده از وارد تأمین می گردد و در نوسانات اخیر ارزی، واردكنندگان در تهیه ارز با مشكلاتی رو به رو شده اند و پیش بینی می كنند نقدینگی آن ها با كاهش همراه شود كه عاملی شده با احتیاط مواد اولیه را در اختیار تولیدكنندگان قرار دهند.

سیگنال های جدید بازار مسكن
به دنبال رشد قیمت ارز در سه ماهه پایانی سال قبل اتفاقاتی در بازار مسكن رخ داد كه هرچند منجر به رونق آن نشد اما تقاضای سوداگری را افزایش داد. رشد ۴۸ درصدی معاملات واحدهای بیش از ۲۰۰ متر مربع شهر تهران، رشد ۵۲ درصدی معاملات آپارتمان های بیش از ۶۰۰ میلیون تومان و رشد ۳۵ درصدی معاملات منطقه یك، نمایه هایی است كه نشان داده است سهم خرید و فروش به قصد سرمایه گذاری همزمان با رشد قیمت مسكن در ابتدای زمستان ۱۳۹۶ به صورت چشمگیری افزایش یافته است.
در كنار این همه اخبار ناامیدكننده، خبر خوبی هم از پیشرفت صنعت ساختمان داریم. بنا به قول ی نیره پیروزبخت ـ رییس سازمان ملی استاندارد ـ صنایعی همچون مصالح ساختمانی، صنایع غذایی و مواردی از این دست در كشور از كیفیت بالای تولید برخوردار می باشند. او هم چنین به ایسنا گفته كه از تولیدكنندگانی كه به كیفیت اهمیت می دهند حمایت و با متخلفان برخورد می نماییم.

مسوول واردات یواشكی ۶۴۰۰ خودرو كیست؟
سال قبل به منظور جلوگیری از واردات بی رویه خودرو، ثبت سفارش خودرو ممنوع گردید اما سازمان توسعه تجارت اذعان كرده كه در همان زمان ۶۴۸۱ دستگاه خودرو وارد شده است. البته نایب رییس انجمن واردكنندگان خودرو، تعداد این خودروها را بیش از ۱۵ هزار مورد می داند. حالا دعوا بالا گرفته و رییس سازمان توسعه تجارت گفته اگر انجمن واردكنندگان خودرو بر آمار ۱۵ هزار تاكید دارد باید اطلاعات خویش را در اختیار مقامات نظارتی و امنیتی قرار دهد، در غیر این صورت شائبه واردات توسط خود اعضای این انجمن به ذهن متبادر می گردد. در این شرایط گمرك هم اطلاعاتی منتشر نموده و گفته است كه ۶۴۸۱ دستگاه خودروی مذكور مجوز ثبت سفارش معتبر داشته اند.
راستی! تولید وانت های بی كیفیت هم چنان ادامه دارد. برپایه گزارش ارزیابی كیفیت خودروهای تولیدی در فروردین ماه امسال، سه وانت نیسان دوگانه سوز، مزدا كارا ۲۰۰۰ دو كابین و آریسان همچنان در پایین ترین سطح كیفی قرار داشته و تنها یك ستاره از پنج ستاره كیفی را كسب كرده اند.

مرگ ۹۰ اسب كوله بران/بلاتكلیفی ادامه دارد
با اجرایی شدن طرح ساماندهی مبادلات مرزی كه از مردادماه سال قبل با هدف مبارزه با قاچاق كالا صورت گرفت، زندگی در نقطه صفر مرزی تحت الشعاع قرار گرفته است. هرچند بر مبنای آمارهای رسمی، سهم كوله بری از قاچاق كالا تنها ۱۹ درصد اعلام شده و این در شرایطی است كه كالای همراه مسافر ۲۲ درصد و مبادر رسمی ۳۰ درصد را در بر می گیرد. حالا بازاریان شهرستان بانه به نشانه اعتراض نسبت به بسته شدن مرزها مغازه های خویش را بسته اند و خواستار تخفیف گمركی ۵۰ درصد هستند.
اما بخش عجیب ماجرا به كشته شدن ۹۰ راس اسب و قاطر كوله بران طی یك ماه اخیر مربوط می گردد. عبدالكریم حسین زاده عضو مجمع نمایندگان استان كردستان در توئیتر خود نوشت: «مسئولان باید هر چه سریع تر از كشتن اسب های كولبران دست بردارند.» او این كشتار را پاك كردن صورت مسأله دانست. عثمان مزین وكیل دادگستری هم در این باره اظهار داشت: «چرا به جای كشتار اسب ها، با حكم قضایی حیوان را به نفع دولت ضبط نمی كنند؟»



1397/02/16
13:37:29
5.0 / 5
4858
تگهای خبر: سازمان , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
WebMeet

webmeet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت وب كنفرانس محفوظ است

وب كنفرانس

کنفرانس تحت وب و چت تصویری