ابداع تكنولوژی جدید تصویربرداری از فعالیت مغز كودكان
به گزارش وب كنفرانس محققان انگلیسی از ابداع فناوری جدیدی اطلاع داده اند كه تصویربرداری از فعالیت مغزی كودكان و نوزادان را به صورت دقیق برای نخستین بار ممكن می كند.
به گزارش وب کنفرانس به نقل از نیواطلس، مزیت این فناوری آزار ندیدن کودکان و نوزادان است و به پزشکان امکان می دهد در محیطی طبیعی و بدون احتیاج به دستگاه گران قیمت ام آر آی مغز کودکان را اسکن کرده و شرایط آنرا بررسی نمایند.
هم حالا ابهامات زیادی در مورد نحوه رشد و فعالیت مغز کودکان وجود دارد و علت اصلی این مسئله دشواری استفاده از دستگاههای اسکنر سنتی مغز در مورد اطفال و نوزادان است. تحرک فراوان نوزادان هم استفاده از دستگاههای مورد اشاره را تقریباً ناممکن می کند و بنابراین سیستم جدید می تواند مشکلات مورد اشاره را حل کند.
این سیستم مبتنی بر استفاده از یک کلاه نرم پوشیدنی است که بر روی سر نوزادان قرار می گیرد و در آن از فناوری توموگرافی نوری با چگالی بالا استفاده شده است. هر کاشی شش ضلعی روی کلاهک شامل سه منبع LED و چهار سنسور است. اشعه مادون قرمز هم برای شناسایی تغییرات مغز کودکان مورد استفاده قرار می گیرد. محققان با بررسی تغییرات مورد اشاره نقشه بخش های مختلف مغز کودکان را تهیه می کنند و به صورت آنی بر روی آن کار می کنند.
داده های اولیه به دست آمده از این روش تصویربرداری نشان داده است که می توان از این شیوه برای مطالعه دقیق روند فعالیتهای مغز کودکان و نوزادان بهره برد و صدمه ها و مشکلات احتمالی شبکه عصبی یا مغز آنها را شناسایی کرد.
منبع: وب كنفرانس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب