ربات داوینچی حین جراحی آدم کشت

ربات داوینچی حین جراحی آدم کشت

به گزارش وب کنفرانس، بنا بر اعلام دادگاه، ربات جراح داوینچی روده کوچک یک زن را در حین جراحی سوزانده و منجر به مرگ وی شده است.


به گزارش وب کنفرانس به نقل از ایسنا، بر اساس یک دادخواست در ایالت فلوریدا آمریکا، یک دستگاه رباتیک سبب سوختن و پاره شدن روده کوچک یک زن در حین جراحی سرطان روده و مرگ وی شده است.
به نقل از ان بی سی نیوز، این زن به نام ساندرا سولتزر(Sandra Sultzer) بعد از عمل جراحی در سپتامبر ۲۰۲۱ گرفتار درد شکم و تب شد و برای بخیه پارگی به اقدامات بیشتری نیاز داشت. در دادخواست آمده است که وی در فوریه ۲۰۲۲ به سبب جراحت روده کوچک درگذشت.
ازاین رو همسر ساندرا به نام هاروی سولتزر از سازنده این ربات جراح که شرکت Intuitive Surgical است، شکایت کرده است.
در این شکایت آمده است که این شرکت می دانسته که این ربات دارای مشکلات عایق بندی است که امکان دارد سبب نشت برق و سوزاندن اندام های داخلی شود، اما این خطر را به صورت عمومی فاش نکرده است.
این شکایت همینطور ادعا می کند که این شرکت ربات های خویش را به بیمارستان هایی می فروشد که هیچ تجربه ای در جراحی رباتیک ندارند و جراحان را به درستی در مورد نحوه ی استفاده از دستگاه معروف به داوینچی خود آموزش نمی دهد.
قابل ذکر است که شرکت Intuitive یک برنامه آموزشی پیش از فروش ربات داویچی عرضه می دهد، اما تحقیقات در سال ۲۰۱۸ نشان داده است که از نظر قانونی نمی تواند جراحان را ملزم به تکمیل این دوره کند.
در حالیکه این شرکت هنوز به این دادخواست واکنشی نشان نداده است، جک اسکارولا وکیل هاروی سولتزر می گوید نه او و نه موکلش هیچ اظهار نظری فراتر از حرف های موجود در این دادخواست ندارند.
طبق این دادخواست، مسائلی از این دست به بیشتر از یک دهه قبل بازمی گردد. این شکایت ادعا می کند که شرکت Intuitive هزاران گزارش در مورد صدمه ها و نقص های در رابطه با داوینچی دریافت کرده است، اما آنها را به صورت منظم به سازمان غذا و دارو(FDA) گزارش نکرده است.
در یک گزارش مالی در سال ۲۰۱۴ آمده است که شرکت Intuitive در آن سال در حدود ۹۳ پرونده قضایی داشته است. شاکیان در این ۹۳ پرونده ادعا کرده اند که خود آنها یا یکی از اعضای خانواده شان با استفاده از سیستم جراحی داوینچی تحت عمل جراحی قرار گرفته اند و متحمل انواع صدمات شخصی و در بعضی موارد مرگ شده اند.
این شرکت ۶۷.۴ میلیون دلار در سه ماهه اول ۲۰۱۴ و ۹.۶ میلیون دلار در سه ماهه دوم آن سال کنار گذاشته تا بتواند غرامت حاصل از برخی از این شکایات را تسویه کند.
خیلی از پزشکان جراحی رباتیک را ایمن می دانند، اما بحث در مورد این که آیا این جراحی از جراحی سنتی موثرتر است یا خیر وجود دارد. هدف از این تکنولوژی اینست که جراحی ها را دقیق تر و کمتر تهاجمی کند تا در نهایت منجر به دوره بهبودی کوتاه تر و کمتر دردناک شود.
شرکت Intuitive نخستین نسخه از ربات جراح داوینچی را در سال ۱۹۹۹ معرفی نمود، زمانیکه جراحی رباتیک هنوز خیلی جدید بود و سازمان غذا و داروی آمریکا این سیستم را یک سال بعد تایید نمود.
بر شکایت کنونی سولتزر، شرکت Intuitive تابحال صدها شکایت و گزارش در مورد نقص ربات داوینچی خود دریافت کرده است. خیلی از این شکایات به تَرَک ها یا شکاف هایی در نوک لاستیکی مورد استفاده برای پوشاندن ابزارهای فلزی داوینچی اشاره کرده اند که این نقص ها سبب شده تا برق بدون اطلاع جراحان نشت کند.
قابل ذکر است که در سال ۲۰۱۱، پژوهشگران دانشگاه وسترن انتاریو در مطالعه ای نگرانی های ایمنی را در مورد ابزارهای جراحی داوینچی اعلام نمودند. آنها ۳۷ ابزار داوینچی را آزمایش کردند و دریافتند که همه آنها دارای «نشت برق» هستند که در بعضی موارد تشخیص دادند که برای ایجاد سوختگی الکتریکی کافی است.
سپس سازمان غذا و داروی آمریکا در ژوئیه ۲۰۱۳ نامه ای اخطار دهنده به Intuitive ارسال کرد و چندین نمونه از عدم رعایت مقررات فدرال را تصریح کرد.
تحلیل و بررسی ان بی سی نیوز در سال ۲۰۱۸ بیشتر از ۲۰ هزار عارضه نامطلوب در ارتباط با داوینچی را در ۱۰ سال قبل طبق گزارش های ارسال شده به پایگاه داده MAUDE FDA که مشکلات دستگاههای پزشکی را ردیابی می کند، شناسایی کرده است. اغلب این گزارش ها در ارتباط با نقص هایی بود که بعضی از آنها جزئی بودند، اما ۲۰۰۰ گزارش به جراحات و ۲۷۴ مورد مرگ اشاره کردند.
در مجموع، بیشتر از ۱۲ بیمار در سال ۲۰۱۸ به این پایگاه خبری گفتند که در طول جراحی با داوینچی سوخته یا زخمی شده اند. همینطور سوابق پزشکی یک زن نشان داد که روده بزرگ او صدمه دیده و رحم وی در طول هیسترکتومی در سال ۲۰۱۵ توسط این ربات سوخته است.
شرکت Intuitive در آن زمان به این اتهامات پاسخ داد و اظهار داشت که ایمنی داوینچی توسط شواهد علمی پشتیبانی می شود.
در بیانیه این شرکت آمده بود: در حالیکه به صورت کلی هرگونه عمل جراحی با خطر همراه می باشد، بهترین شواهد در مورد ایمنی و اثربخشی جراحی به کمک ربات را میتوان در بیشتر از ۱۵ هزار مقاله علمی یافت که کاملا مبتنی بر روش علمی انجام شده اند و در مجموع از ایمنی و کارایی سیستم های ما پشتیبانی می کنند.




منبع:

1402/11/22
15:28:56
5.0 / 5
273
تگهای خبر: آموزش , پزشكی , پژوهش , پشتیبان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
WebMeet

webmeet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت وب كنفرانس محفوظ است

وب كنفرانس

کنفرانس تحت وب و چت تصویری