تقی پور با وب كنفرانس مطرح كرد؛

فراکسیون هوش مصنوعی مجلس بدنبال چیست

فراکسیون هوش مصنوعی مجلس بدنبال چیست

به گزارش وب کنفرانس، رییس فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده ها با تشریح اهداف و آخرین اقدامات این فراکسیون اظهار داشت: سند حکمرانی هوش مصنوعی با کمک نخبگان و خبرگان این حوزه تدوین می شود.



رضا تقی پور در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد هدف از تشکیل فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده اظهار داشت: طی سالهای اخیر یکی از تکنولوژی های جدید که معمولا از آنها بعنوان فناوری های تحول آفرین نام برده می شود مبحث هوش مصنوعی است و سال هاست که در کشورهای مختلف بر روی موضوعات علمی و سرمایه گذاری آن کار می شود و همینطور طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در مراسم سالگرد امام ره در مورد هوش مصنوعی و به این منظور که در عصر فناوری های نو نمی توان با ابزارهای سنتی بسیاری از مسائل را مدیریت کرد، این فراکسیون تشکیل شد.
وی اضافه کرد: البته تاریخ تشکیل این فراکسیون پیش از فرمایشات رهبری است اما ما به هر صورت به همراه برخی از همکاران در مجلس این بحث را مدت ها پیش داشتیم که کشور باید زمینه سازی و برنامه ریزی کوتاه مدت و دراز مدت در مورد تربیت نیروی انسانی و سرمایه گذاری های لازم را داشته باشد بر همین مبنا این فراکسیون با امضا و درخواست بیشتر از ۵۰ نفر از نمایندگان تشکیل شد و بنا بر روال فراکسیون ها هم اکنون حدود ۶ ماه است که فعالیت اش را آغاز کرده است.
تقی پور به فعالیتهای فراکسیون اشاره نمود و اضافه کرد: فعالیتهای ما شامل برگزاری نشست های مختلف در مجلس، همچنین اطلاع رسانی و اخیراً هم برگزاری نشست های علمی با حضور نخبگان کشور و خبرگان این حوزه از سازمان های مختلف اتحادیه، سندیکای فعالان، دانشگاه های مختلف و مراکز علمی می شود.
رئیس فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده ها در ادامه با اشاره به اینکه هفته گذشته در آخرین جلسه تشکیل فراکسیون حدود ۶۰ نفر از این افراد شرکت داشتند و اهداف این فراکسیون را در همان بدو تشکیل اطلاع رسانی کردیم، خاطرنشان کرد: بیشترین کاری که مقرر است صورت بگیرد فرهنگ سازی، نظرسنجی و پرداختن به مباحث مدیریت کلان این حوزه است و همچنین مطالعات تطبیقی در مقایسه با سایر کشورها و این که به جهت اینکه مواجهه فعال و مبتکرانه با این فناوری داشته باشیم زمینه را برای سرمایه گذاری همه نهادهای مرتبط بخصوص بخش خصوصی فراهم نماییم تا کشورمان نسبت به کشورهای دیگر عقب نماند.
تقی پور در مورد زمان برگزاری نشست های فراکسیون و موضوعات پرداختی در دو نشست فراکسیون اشاره و خاطرنشان کرد: نشست اول از یک هفته قبل بود که در محل مجلس شورای اسلامی برگزار شد و نشست ها به هم مرتبط بودند. افراد مختلف بعنوان نمایندگان نهادها، اقشار، بخش خصوصی، دانشگاه ها و مراکز علمی نظرات خویش را در ارتباط با مباحثی نظیر حکمرانی این حوزه و قوانینی که در کشورهای مختلف درحال تدوین و تصویب است، مطرح نمودند. همچنین سرمایه گذاری ها و زمینه هایی که کشورهای مختلف به آن پرداختند بحث و تبادل نظر شد و ما امیدواریم انشاالله در پایان نشست ها گزارش را به صورت مکتوب بتوانیم منتشر نماییم.
وی در مورد آخرین وضعیت سند حکمرانی هوش مصنوعی اظهار داشت: فعلا در مرحله نظر خواهی و جمع آوری نظرات نخبگان و خبرگان این حوزه هستیم یعنی سند جامعی که تدوین شده باشد هنوز تدوین نشده و در مراحل نخستین این کار هستیم.
این نماینده مجلس افزود: همینطور باید اشاره نمود که در کنار این نظرسنجی و نشست هایی که برگزار می شود، مطالعات تطبیقی در ارتباط با سایر کشورها در حال انجام می باشد و همچنین ارتباطاتی با دانشگاه های مختلف، مراکز تحقیقاتی و مراکز علمی و شرکتهای دانش بنیان داشتیم، از دانشگاه تهران و دانشگاه علم و صنعت و برخی دیگر از دانشگاه ها، اندیشکده در ارتباط با حوزه علمیه قم هم در نشست ها حضور داشتند و فعالیتهایی که تا هم اکنون در حوزه تدوین چارچوب ها و نظریه حکمرانی داشتند، عرضه کردند.
تقی پور در انتها با اشاره به اینکه همانطور که اطلاع رسانی در مراکز علمی در دانشگاه ها و دیگر مکانها انجام شده، نشست فراکسیون معمولا دوشنبه پس از ظهرها برگزار می شود، اظهار داشت: برگزاری نشست های علمی برای اطلاع رسانی و فرهنگ سازی عمومی است و معمولا از نهادها و سازمان ها و مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی دعوت می نماییم که با توجه این که محورهایی که اعلام می شود در آن حوزه نظراتشان را اعلام کنند. تا وقتی که این نیاز باقی باشد این محورها به بحث گذاشته می شود و این نشست ها ادامه دارد.


منبع:

1402/05/08
10:29:32
5.0 / 5
268
تگهای خبر: ارتباطات , تحقیقات , تكنولوژی , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
WebMeet

webmeet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت وب كنفرانس محفوظ است

وب كنفرانس

کنفرانس تحت وب و چت تصویری