اپل می خواهد مردم دستگاه هایش را با فکر خود کنترل کنند
وب کنفرانس: شرکت اپل از همکاری با شرکت سینکرون(Synchron) آگاهی داده است تا فناوری جدیدی را توسعه دهد که به افراد امکان می دهد دستگاه های این شرکت را تنها با افکار خود کنترل کنند. این خاصیت در درجه اول برای مساعدت با افراد کم توان و ناتوان درنظر گرفته شده است.
به گزارش وب کنفرانس به نقل از ایسنا، شرکت اپل با شرکت سینکرون، سازنده رابط مغز و کامپیوتر برای توسعه این فناوری همکاری می کند تا به مصرف کنندگان اجازه دهد دستگاه هایی مانند آیفون را تنها با افکار خود کنترل کنند.
این سرویس در درجه اول برای مساعدت با افراد دچار شرایط خاص پزشکی مانند لطمه های نخاعی یا بیماریهای عضلانی توسعه می یابد که امکان استفاده مناسب از دستان خودرا ندارند.
به نقل از وال استریت ژورنال، شرکت سینکرون درحال توسعه یک ایمپلنت استِنت مانند است که در ورید بالای قشر حرکتی مغز قرار می گیرد و استنت رود(Stentrode) نامیده می شود و سیگنال های مغز را پیش از ترجمه آنها به انتخاب نمادهای روی صفحه می خواند.
افراد به لطف نرم افزاری به نام سوئیچ کنترل که یکی از خاصیت های سیستم عامل اپل است که امکان افزودن دستگاه های ورودی جدید را فراهم می آورد، می توانند از این ایمپلنت برای انتخاب نمادها در دستگاه های اپل بهره گیرند.
بگفته این دو شرکت، آزمایشات انسانی Stentrode موفقیت آمیز بوده است و الان این دو شرکت درحال کار برای توسعه استاندارد جدیدی برای این فناوری به طور دقیقتر برای دستگاه های اپل هستند.
این ایمپلنت ها به طور معمول رابط مغز و رایانه(BCI) نامیده می شوند و اپل منتظر روزی است که این نوع فناوری تأییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) را دریافت کند.
با این وجود، تا آن روز احیانا سال ها مانده است، حتی اگر آزمایش های اخیر امیدهای زیادی را نشان داده باشند.
شرکت اپل در نظر دارد تا اواخر سال جاری میلادی، استاندارد نرم افزاری جدیدی برای ایمپلنت های سینکرون و توسعه دهندگان شخص ثالث منتشر کند.
شایان ذکر است که یک داوطلب از نرم افزار جدید اپل به همراه ایمپلنت Stentrode برای کنترل هدست واقعیت مجازی «اپل ویژن پرو»(Apple Vision Pro) و سایر دستگاهها بهره برد.
این بیمار که به بیماری ALS مبتلاست، توانست بصورت واقعیت مجازی بر فراز کوهی در کوه های آلپ سوئیس به منظره زیر پای خود نگاه کند و با آیفون و آی پد خود ارتباط برقرار کند.
لازم به ذکر است که فناوری فعلی، محدودیت هایی دارد. بطورمثال آزمایش کننده نمی تواند از این ایمپلنت برای تقلید حرکت صفحه لمسی با انگشتان یا حرکت مکان نما با ماوس استفاده نماید. با این وجود، بالاتر از ۱۵۰ هزار نفر در ایالات متحده وجود دارند که از لطمه های جدی اندام فوقانی رنج می برند و می توانند کاندیدای استفاده از این رابط مغز و کامپیوتر باشند.
اپل مدت هاست که در توسعه فناوری های افزایش دهنده دسترسی پیشرو بوده است. این شرکت یک نرم افزار اتصال برای سمعک را در سال ۲۰۱۴ عرضه نمود که از آن زمان به یک استاندارد صنعتی تبدیل گشته است.
اخیراً نیز این شرکت خاصیت «Magnifier Reader» را به سیستم های Mac آورده و مجموعه ابزار دسترسی بریل خودرا ارتقاء داده است.
منبع: وب كنفرانس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب