نقش دانشگاه اصفهان در حل مسائل استان چیست؟

نقش دانشگاه اصفهان در حل مسائل استان چیست؟

به گزارش وب کنفرانس، اصفهان رییس مرکز انتشارات دانشگاه اصفهان اظهار داشت: در کنار ارتباط با صنعت، دانشگاه اصفهان این اهتمام را دارد که در مسائل علوم انسانی، سیاسی و اقتصادی هم وارد شود و  تلاش بر این است که قسمتی از مسائل استان در عرصه آب و محیط زیست حل شود.



علی منصوری، درباب نقش دانشگاه اصفهان در حل مسائل استان اصفهان، در گفت و گو با ایسنا، اظهار داشت: هدف دانشگاه اصفهان این است که در جهات مختلف و برای حل مشکلات، مرجعیت علمی خودرا بدست آورد و آنرا نیز ارتقاء دهد. هم اکنون خیلی از مسائل استان در دانشگاه ها مطرح می شوند و این مسائل به دانشکده ها ارجاع داده می شود، اساتید مختلفی راهکار هایی ارائه می دهند که در قالب پروپوزال هایی به صنایع ارجاع داده می شوند.

وی افزود: اگر شما به آمار ارتباط با صنعت دانشگاه اصفهان نگاه کنید، شاید رشد آن در مقایسه با تعدادی از دانشگاه های بزرگ کشور رقم قابل توجهی نباشد، اما در مقایسه با سالهای پیش این عدد برای دانشگاه اصفهان عدد بسیار خوبی است و رشد خوبی را نشان میدهد. همچنین، در کنار ارتباط با صنعت، دانشگاه اصفهان این اهتمام را دارد که در عرصه جامعه در مسائل علوم انسانی، سیاسی و اقتصادی هم وارد شود و یک نمونه آن پژوهشکده حکمرانی است که در این جهت برگزار شده و تلاش بر این است که قسمتی از مسائل در عرصه آب و محیط زیست حل شود.

منصوری در ارتباط با حضور و موقعیت دانشگاه اصفهان در حوزه های جهانی، تصریح کرد: حوزه دیگری که دانشگاه اصفهان می خواهد مرجعیت خودش را پیدا کند، حضور در حوزه جهانی است. در چاپ مقالات، چاپ کتاب ها، معرفی اعضای هیئت علمی، شرکت در کنفرانس ها و فرصت های مطالعاتی در سالهای اخیر که به همت معاونت پژوهشی دانشگاه نسبت به گذشته رشد بیشتری داشته است.

وی اضافه کرد: با بررسی پایگاه های اطلاعاتی مثل scopus و web of science شما نمی بینید که رشد دانشگاه اصفهان متوقف شده باشد. همین طور باید در نظر داشت که دانشگاه اصفهان، یک دانشگاه مادر است و در آن علوم انسانی، علوم پایه و فنی مهندسی تدریس می شود. از ین جهت، برنامه ریزی برای هر سه حوزه کار ساده ای نیست. علاوه بر این، در معاونت پژوهشی هزینه زیادی هم صرف اموری مانند اختصاص گرنت به اعضای هیئت علمی و موارد دیگر می شود که امیدواریم دانشگاه اصفهان به همین شکل به سمت حوزه مرجعیت علمی و مرجعیت حل مسائل جامعه جلو برود.

رئیس مرکز انتشارات دانشگاه اصفهان، درباب نزول رتبه این دانشگاه در بعضی از رشته ها، بر طبق رتبه بندی موضوعی تایمز، اظهار داشت: شاخص هایی که وجود دارند برخی در رابطه با تحقیقات و برون دادهای پژوهشی است. سیاست گذاری که دانشگاه انجام می دهد در دو بعد است؛ حضور فعال در حوزه حل مسائل جامعه و حضور موفق و فعال در حوزه بین المللی.

در آن مواردی که به علوم انسانی مربوط می شود، باید بگویم که شاید جامعه ما هنوز آن دید کافی را پیدا نکرده که دانشگاه ها هم می توانند قسمتی از مسائل علوم انسانی را حل کنند. همین موضوع موجب شد که اعضای هیئت علمی ما در علوم انسانی وارد عرصه بین المللی شوند. اگر رشد دانشگاه را بررسی کنید متوجه می شوید که رشد ما نسبت به سالهای پیش در عرصه مدیریت، علوم تربیتی و اقتصاد رشد خوبی بوده و ما توانسته ایم رتبه بسیار خوبی را به دست آوریم.

وی افزود: در رشته های فنی و مهندسی، اساتید ما در دانشگاه اصفهان به سمتی حرکت کردند که قسمتی از مسائل کشور را حل کنند، شاید آن مقدار اندکی نزول بدین سبب بوده که ما حواسمان به مسائل جامعه هم بوده و فقط این طور نبوده که مقاله چاپ نماییم و در نمایه های بین المللی منتشر نماییم. من احساس می کنم که این مقدار نزول چیز مهمی نیست، چونکه ما یک دستاورد مهم تری داریم و آن حضور در جامعه است.

منصوری در آخر تصریح کرد: در یکی دو سال اخیر، در رشته های کامپیوتر، مهندسی و زیست شناسی و حتی در علوم انسانی ارتباط با صنعت دانشگاه اصفهان بسیار موفق بوده است. در مجموع، آمار دانشگاه اصفهان آمار خوبی است. رتبه کلی دانشگاه اصفهان ۱۰۰۰ است، اما در برخی از رشته ها، دانشگاه رتبه ۳۰۰ را بدست آورده و این نشان میدهد که ان شاء الله در آینده در رتبه بندی تایمز رتبه بهتری را کسب می نماییم.






منبع:

1403/01/15
16:40:10
5.0 / 5
142
تگهای خبر: پژوهش , تحقیقات , شركت , كامپیوتر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
WebMeet

webmeet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت وب كنفرانس محفوظ است

وب كنفرانس

کنفرانس تحت وب و چت تصویری