فیلترشکن های جعلی تله ای برای دستگاههای الکترونیکی

فیلترشکن های جعلی تله ای برای دستگاههای الکترونیکی

به گزارش وب کنفرانس، استفاده از فیلترشکن باآنکه سبب می شود کاربران به شبکه های اجتماعی و سایت های محدود شده مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند اما باید به این مورد توجه نمایند که می تواند صدمه پذیری و ناامنی دستگاههای الکترونیکی شان را به دنبال داشته باشد.



به گزارش وب کنفرانس به نقل از ایسنا، فیلترشکن ها مجموعه ای از روش ها و نرم افزارهای مختلف هستند که برای عبور از فیلتر از آن استفاده می شود البته برخی از فیلترشکن ها کاربرد امنیتی دارند، یعنی با عوض کردن آی پی آدرس فرد موردنظر، جلوی هک شدن را می گیرند اما از طرفی برخی از نرم افزارهایی که در چارچوب فیلترشکن عرضه می شوند، بدافزارهایی هستند که توسط مجرمان سایبری و جهت سوءاستفاده از کاربران عرضه شده اند.

فیلترشکن ها و وی پی ان ها در حالی سد فیلترینگ را قابل نفوذ می کنند که در مقابل، مسائل امنیتی فراگیر شدن این اپلیکیشن ها مطرح می شود. کاربران جهت استفاده از وبسایت های فیلترشده، بدون آگاهی مبادرت به دانلود و نصب اپلیکیشن هایی می کنند که بیش تر از اینکه فیلترشکن باشند، با هدف سوءاستفاده و دسترسی به اطلاعات و واردن کردن انواع بدافزار به گوشی افراد طراحی شده اند.

اگرچه استفاده از فیلترشکن در طول ۱۰ سال قبل به سبب مسدود شدن بعضی از وبسایت ها در میان بعضی کاربران اینترنت وجود داشت، اما طی یک سال گذشته و با محدود شدن بعضی از پیام رسان خارجی، گاها افرادی که تا قبل از آن از فیلترشکن استفاده نمی کردند، هم به این گروه پیوستند تا جایی که این مورد نگرانی ها را از بابت تهدیدات ناشی از استفاده از فیلترشکن افزایش داد.

در همین رابطه، بارها به کاربران اخطار داده شده به سادگی به فایل هایی که در رسانه های اجتماعی و پیام رسان ها وجود دارد، اعتماد نکرده و به دانلود و نصب این برنامه ها اقدام نکنند، چونکه هکرها و مهاجمان از این روش بهره برده و به سرقت اطلاعات کاربران از راه نصب برنامه های مخرب و بدافزارها اقدام می کنند. با این حال، گاهی تنها زمانی که کاربر مورد هجوم قرار گرفته و اطلاعتش به سرقت رفته و یا از بین رفته باشد، متوجه صدمه های وارده ی ناشی از اعتماد کور به این برنامه ها می شود.

این نرم افزارها و اپلیکیشن ها غالبا بدافزارهای مخرب و جاسوسی هستند که با دانلود و نصب آنها، سرقت از اطلاعات ذخیره شده روی گوشی همراه و یا سیستم ها صورت می گیرد و اطلاعاتی همچون عکس و یا اطلاعات بانکی ذخیره شده در حافظه گوشیها به سادگی از جانب مجرمان سایبری به سرقت می رود و حتی کاربر به سادگی متوجه این سرقت ها نمی گردد. در همین رابطه همزمان با افزایش استفاده از کازبران از فیلترشکن، لینک های مخرب تحت عنوان فیلترشکن در رسانه های اجتماعی منتشر می شود که این لینک ها آلوده به ویروس بوده و کلیک روی آنها سبب تغییراتی به صورت خودکار در گوشی کاربران می شود، ازاین رو مراجع رسمی نسبت به چنین لینک هایی اخطار داده اند که پیامک های انتشار یافته آلوده به ویروس هستند و در صورت نصب این برنامه ها امکان دارد کاربر با مشکلاتی همچون تخلیه شارژ، ارسال پیامک های انبوه، تهدید آمیز و از دسترس خارج شدن گوشی مواجه شوند.

نکته قابل توجه اینست که پیامک های ارسالی، حاوی لینک مخرب هستند و در صورت نصب به صورت خودکار و بدون اطلاع کاربر تغییراتی در دستگاه وی ایجاد می شود. این لینک ها به منظور گسترش، پیغام را برای افرادی که در لیست مخاطبین کاربر قرار دارد ارسال می کند و همه آنها به ویروس آلوده می شوند. بنابراین لازم است کاربران به این گونه پیامک ها اعتنا نکرده و همیشه از آنتی ویروس به روز برای گوشیهای خود استفاده نمایند.

در همین رابطه کارشناسان سفارش می کنند که کاربران نباید به هر قیمتی به نصب فیلترشکن اقدام نمایند چون اصولا کسانی که فیلترشکن را به صورت مجانی عرضه می کنند حتما اهداف و قصدی از این کار دارند و این گونه نیست که با طراحی این برنامه ها بخواهند کمکی به کاربران کنند.

گفتنی است مساله ناامنی فیلترشکن ها مورد توجه مسؤلان هم قرار دارد و آنها تاکید می کنند که بارها اعلام شده استفاده از وی پی ان صدمه پذیری دستگاههای کاربران را به دنبال خواهد داشت چونکه راه رخنه هکرها به گوشی مردم را تسهیل می کند، ازاین رو سفارش کارشناسانه اینست که مردم تاجایی که می توانند از وی پی ان استفاده نکنند.




1402/02/13
10:05:16
5.0 / 5
349
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
WebMeet

webmeet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت وب كنفرانس محفوظ است

وب كنفرانس

کنفرانس تحت وب و چت تصویری