خودتحریمی  معضل كسب وكارهاست

خودتحریمی  معضل كسب وكارهاست

رئیس كمیسیون شبكه سازمان نظام صنفی كامپیوتری با انتقاد از نگاه لوكس به حوزه فناوری اطلاعات و ایجاد محدودیت برای پلت فرم های داخلی اظهار داشت: ما تحت تحریم های ظالمانه آمریكا هستیم و از جانب دیگر مجموعه قوانین و مقررات در داخل كشور هم به شكل خودتحریمی عمل می كند و اینها موانعی است كه باید برداشته شود.


آزاد معروفی در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر ضرورت تعامل بخش خصوصی با دولت بوسیله سازمان نظام صنفی کامپیوتری بیان کرد: باتوجه به نقش دولت بعنوان مجری قوانین و از جانب دیگر با توجه به این که بخش بزرگی از اقتصاد ما در دولت و حاکمیت شکل گرفته، نیاز داریم که در این اکوسیستم کسب وکار، تعامل ویژه با دولت داشته باشیم که این اتفاق هم در سازمان نظام صنفی افتاده است و از باب مطالبه گری از دولت، این انتظارات را در سازمان نصر جلو می بریم.
ایشان سپس با اعلان اینکه قضیه خودتنظیم گری از مطالبات و برنامه های صنف است، اضافه کرد: شیوه و نگاه سنتی در تنظیم مقررات توسط دولت باید به سمت خودتنظیم گیری توسط بخش خصوصی پیش برود که در اثر رقابت و منافع مشترک این اتفاق می افتد. دولت باید این واقعیت را بپذیرد که در اکوسیستم بازار و کسب وکارها، ضرورتی به این همه مجوز، تصدی گری و تنظیم بازار توسط آنها وجود ندارد و این اتفاق می تواند توسط خود صنعت و صنف به سبب منافع مشترک بین بخش خصوصی در حوزه آی سی تی، شکل بگیرد.

تحریم، کرونا و تغییر دولت، چالش های پیش روی حوزه آی سی تی
معروفی با اشاره به چالش های پیش روی حوزه آی سی تی در چارچوب سه ضلع شامل تحریم، کرونا و تغییر دولت، بیان کرد: این چالش ها هم اکنون پیش روی اعضای کسب وکارها بطور عام و به خصوص در حوزه فعالیت تمام شرکت های حوزه فاوا فارغ از عضویت و یا عدم عضویت در سازمان نظام صنفی وجود دارد. کمیته سنا برای رفع این مشکلات در صنعت فاوا تشکیل شده که علاوه بر سندیکای صنعت مخابرات و اتحادیه صادرکنندگان خدمات مهندسی، مشاوران و پیمانکاران صنعت مخابرات ایران که بیشتر بعنوان تولیدکننده و صادرکننده شناخته می شوند، در کنار سازمان نظام صنفی که بزرگ ترین مجموعه از تامین کنندگان را در حوزه آی سی تی تشکیل می دهد در تلاش است که این موانع را با هم افزایی از پیش رو بردارد.
رئیس کمیسیون اینترنت چیزها و کلان داده با اعلان اینکه تحریم ها بر تولید، واردات و صادرات، تاثیرات زیادی بر حوزه آی سی تی گذاشته اند، اظهار داشت: سازمان نظام صنفی بعنوان بزرگ ترین تشکل حوزه آی سی تی که بیش از ۱۸ هزار عضو دارد و در سه حوزه تولید، واردات و صادرات نقش عمده ای دارد، مطالبه گری مربوط به این مساله را پیش می برد. البته مشکلات ارزی تنها در حوزه واردات نیست، بلکه تولیدکنندگان ما هم بخش عمده یا حداقل مواد اولیه مورد نیاز خودرا از این طریق به دست می آورند و در حوزه صادرات هم به سبب تحریم ها مشکلاتی درباب چگونگی تبادل ارز وجود دارد.
معروفی با اشاره به نقش کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی در رفع مشکلات تحریمی، اظهار نمود: این کمیسیون تلاش نموده مشکلات را به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و همین طور قسمت امنیت سازمان فناوری اطلاعات منتقل کند، به جهت اینکه موضوع واردات چه برای تولیدکنندگان و چه واردکنندگان به سمتی برود که محدودیت ها و موانع کمتر شود. ما تحت تحریم های ظالمانه بزرگی هستیم که توسط آمریکا به ایران تحمیل شده و تاثیرات بزرگی بر این حوزه گذاشته است، از طرفی در داخل کشور هم مجموعه قوانین و مقرراتی داریم که به شکل خودتحریمی عمل می کند و اینها موانعی است که باید برداشته شود.
رئیس کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی کامپیوتری با اعلان اینکه مشکلات حوزه آی سی تی باید توسط اندیشمندان این حوزه و جوانانی که وارد این مجموعه ها می شوند، بررسی شود، اضافه کرد: ما باید با شیوه های جدیدی مشکلات را مدیریت نماییم و با تفکرات والای موجود، موانع را از پیش رو برداریم. لازم است در حوزه کم کردن قوانین و مقررات و مقررات زدایی، اختصاص سهم از مسائل ارزی و مسائل دیگری که در حوزه واردات در بخش تولید و تامین تجهیزات در داخل کشور مورد نیاز است، مطالبه گری صورت گیرد. بخش صنفی نیز با بانک مرکزی، گمرکات، وزارت صمت، وزارت ارتباطات و نهادهای مربوطه در تعامل خواهد بود و مطالبه گری خودرا ادامه خواهد داد.

انتقاد از وجود نگاه لوکس به کالاها و زیرساخت های حوزه آی سی تی
معروفی با انتقاد از وجود نگاه لوکس به کالاها و زیرساخت های حوزه آی سی تی بیان کرد: برای همه تعجب برانگیز است که چنین نگاهی در حاکمیت وجود دارد. موضوع کرونا و سه گانه مشکلات موجود، به شدت نیاز به آی تی را در تمام دنیا و خصوصا در کشور ما باتوجه به شرایط موجود، بیشتر کرده است. حوزه های آموزشی چه در آموزش و پرورش، چه در دانشگاه ها به سبب نیاز به آموزش از راه دور، حوزه کسب وکارها و بخش دولتی تحت عنوان دورکاری و خیلی از کسب وکارهای جدید که در بستر آی تی شکل گرفتند، این نیاز را آشکار می کند. هم اکنون بخش عمده ای از مایحتاج مردم بوسیله این مجموعه ها انجام می شود که اگر بستر مناسبی برای ارائه خدمات نداشته باشند، مردم ناچار به حضور در فضای بیرون و ارتباط فیزیکی می شوند و این پاندمی کرونا را گسترش خواهد داد.
وی با اشاره به افزایش فوتی های کرونا در ایام گذشته، بیان کرد: شاهدیم که مبتلایان کرونا روزبه روز بیشتر می شوند. مطالبه ما از دولت و حاکمیت این است که نگرش لوکس به آی تی را در خود تغییر دهند و به فضای مجازی به مثابه راهی برای به حداقل رساندن پاندمی کرونا نگاه کنند، به جهت اینکه ارتباط مردم به حداقل برسد، مایحتاج روزمره و مسائل آموزشی فرزندان، مسائل دورکاری با فراهم کردن زیرساخت های اساسی حوزه آی تی برقرار شود. برای اینکه فناوری اطلاعات می تواند در این شرایط به کم شدن گسترش پاندمی کرونا کمک شایسته ای کند.
رئیس کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی کامپیوتری اضافه کرد: در فراهم کردن اولویت ها در وزارت صنعت، معدن و تجارت، می بینیم که فناوری اطلاعات جزء اولویت های ۲۲ و ۲۳ قرار می گیرند، در صورتیکه این نگرش باید تغییر عمده ای کند. اگر نظر و دیدگاه وزارت صمت تغییر نکند، موجب گسترش پاندمی در کشور می شود و خیلی از کسب وکارها تعطیل خواهند شد، آموزش با تغییر و مشکل روبه رو می شود، دانش آموزان از تحصیل بازمی مانند و انگیزه ها برای تحصیل کم می شود. بدین سبب دولت و حاکمیت باتوجه به این قضایا، باید درک درستی از وضعیت داشته باشد که نیازمندی های ما در حوزه آی سی تی اگر حیاتی نباشد، بعنوان نیازهای اساسی تلقی می شود.
عضو سازمان نظام صنفی کامپیوتری با تاکید بر اهمیت پشتیبانی از کسب وکارهای نوپا بیان کرد: در مقابله با موضوعاتی مانند فیلترینگ باید به شکلی هوشمندانه عمل شود که موجب ضربه به کسب وکارها نشود. همانطور که سازمان نظام صنفی در رویدادهای آبان ماه سال گذشته، پس از ملتهب شدن فضا و قطعی اینترنت، بیانیه رسمی داد و موضع خودرا تعیین کرد و با سازمان فناوری اطلاعات و وزارت ارتباطات درباره این موارد به تفصیل صحبت شد.
معروفی با اشاره به ایجاد محدودیت برای پلت فرم های داخلی بیان کرد: برخوردهای سلبی غیر از اینکه کسب وکار را محدود کند، چیز دیگری به همراه ندارد و این موجب نگرانی می شود. کسانی که تلاش کردند پلت فرم هایی مشابه خدمات خارجی که به سبب تحریم ها در اختیار ما نیست، ساخته و مخاطب و محتوای زیادی فراهم کردند، با چنین برخوردهایی لطمه می بینند. ما در صنف همه توانمان را برای رفع موانع به کار می گیریم.




منبع:

1399/08/14
21:00:49
5.0 / 5
1615
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
WebMeet

webmeet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت وب كنفرانس محفوظ است

وب كنفرانس

کنفرانس تحت وب و چت تصویری