افزایش سرعت اینترنت، بدون افزایش قیمت
وب كنفرانس: بگفته وزیر ارتباطات، افزایش چهار برابری سرعت اینترنت خانگی گفت با تبدیل ADSL به VDSL با افزایش قیمت همراه نیست و تنها درصورت افزایش حجم مصرف و یا تغییر مودم، منجربه افزایش هزینه بیشتر برای كاربران می شود.
به گزارش وب كنفرانس به نقل از ایسنا، یكی از راه های افزایش سرعت اینترنت خانگی، جایگزینی VDSL بجای ADSL است و محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم بارها به این مساله اشاره كرده، مدتی پیش هم از چهار برابر شدن سرعت اینترنت خانگی با این جایگزینی آگاهی داد. جهرمی شب گذشته نیز اعلام نمود با آغاز مجدد كلاس های مجازی مدارس و دانشگاه ها، به شركت های اینترنت خانگی ابلاغ گردیده كه تا اختتام اردیبهشت سرعت همه مشتركین خودرا به ۱۶مگابیت ارتقا دهند.
بگفته او با جایگزینی سرویس ADSL با VDSL، بدون اینكه تجهیزات مشترك عوض شود، می توان تجهیزات را با استفاده از فیبر نوری به نزدیك كاربران برد و بعد از آن روی همان سیم مسی است، اما با این كار فاصله كاربر تا مركز مخابراتی به ۳۰۰ متر كاهش می یابد و می توان سرعت را تا ۷۰ مگابیت افزایش داد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز در ارتباط زنده (لایو) اینستاگرامی اظهار نمود كه افزایش سرعت اینترنت خانگی به معنای افزایش قیمت نیست؛ هزینه اضافی از مشترك گرفته نمی گردد مگر برای هزینه مودم و ارتقای آن.
آذری جهرمی با اشاره به افزایش ترافیك شبكه اینترنت اظهار نمود: طراحی شبكه تلفن همراه كشور برای همراه اول و ایرانسل كه اپراتورهای بزرگ ما هستند، روزانه ۷.۵ پتابایت ترافیك را پیش بینی كرده بود. این عدد در تاریخ ۱۸ اسفند سال ۹۸، برای هر اپراتور تلفن همراه به حدود ۶.۸ پتابایت رسید كه عددد قابل توجهی است. در این شرایط متوسط سرعت اینترنت نسل چهار موبایل در كشور، می توانست حدود ۱۵ مگابیت برثانیه باشد، اما هر چه حجم مصرف بالا می رفت، سرعت اینترنت نسل چهار هم با كاهش روبه رو بود.
وی با اعلان اینكه از شب گذشته مصرف ترافیك از ۱۱.۲ پتابایت گذشته است، اضافه كرد: البته در این مدت اقدامات مناسبی از طرف اپراتورها انجام شده به جهت اینكه خدمات مناسبی به مردم ارائه نمایند. همین طور قسمتی از فركانس هایی كه در اختیار سایر فعالیت ها بود را آزادسازی كردیم و در اختیار اپراتورهای موبایل قرار دادیم، شركت های بین المللی كه تهیه كننده تجهیزات ما بودند نیز برای این افزایش ظرفیت همكاری كردند و الان ظرفیت شبكه موبایل از متوسط روزانه ۷.۵ پتابایت به ۱۱.۲ پتابایت بالا رفته است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلان اینكه شب گذشته ظرفیت شبكه موبایل از ۱۱ پتابایت نیز عبور كرد، اظهار داشت: این بدان معناست كه ظرفیتی كه برای شبكه نسل چهار موبایل فراهم شده بود باردیگر تكمیل شده است. به سبب استفاده كلاس های مجازی مدارس و دانشگاه ها كه برای آموزش نیازمند اینترنت هستند، این ظرفیت شبكه افزوده می شود، اما ما منابع فركانسی را در اختیار نداریم و همه تلاشمان برای توسعه ظرفیت شبكه انجام دادیم.
پیگیری آزادسازی فركانس های ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتزی
آذری جهرمی افزود: فركانس های لازم حالا در اختیار صداوسیماست. امروز با ارسال نامه ای به رئیس جمهوری، گزارشی از پیگیری شش ساله برای آزادسازی این فركانس ها ارائه كردم كه به صورت فوری این مساله در دستور كار ستاد ملی مقابله با كرونا قرار بگیرد كه ما بتوانیم این فركانس ها را با همكاری صداوسیما آزاد نماییم و به شبكه تلفن همراه اختصاص دهیم و سرعت را افزایش دهیم.
وی با اشاره به شبكه اینترنت خانگی، اظهار نمود: ما یك بسته ۱۰۰ گیگ اینترنت ارائه دادیم و پیش بینی ۵۰ درصد رشد اینترنت در شبكه ثابت را داشتیم، اما با ۱۰۰ درصد رشد مواجه شدیم كه بیش از پیش بینی های ما بود و شبكه خانگی چند روز با اختلال مواجه گردید. البته توسعه شبكه اینترنت خانگی كمی ساده تر از شبكه تلفن هم راه است كه این ارتقاء صورت گرفت و در ۲۷ اسفند شبكه اینترنت خانگی به كیفیت قبل برگشت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلان اینكه حدود ۷۵ درصد از كاربران بیش از ۷۰ درصد این اینترنت را استفاده كردند، اضافه كرد: حالا وضعیت شبكه ثابت نسبتا مناسب می باشد البته باید اقدامات بیشتری صورت گیرد، شبكه تلفن همراه هم پایدار می باشد اما باتوجه به رشد استفاده و شرایط فعلی، بنظر می رسد روند كاهشی در كیفیت داریم و امیدواریم با آزادسازی این فركانس بتوانیم این مساله را پوشش دهیم و كیفیت شبكه را در كوتاه مدت برگردانیم.
چهار برابر سرعت اینترنت، مختص اینترنت خانگی است
آذری جهرمی درباره درخواست كاربران برای اینترنت رایگان و افزایش سرعت توضیح داد: اینترنت با چهار برابر سرعت برای تلفن همراه نیست و برای اینترنت خانگی است. اینترنت خانگی عموما روی سیم مسی ارائه می شود و به فاصله منزل كاربران تا مركز مخابراتی وابسته است. با تكنولوی ADSL، ماكزیم سرعت ممكن از یك خط مسی، ۱۶ مگابیت برثانیه است. با تكنولوژی VDSL بدون اینكه تجهیزات سمت مشترك عوض شود، می توان تجهیزات را تا نزدیك كاربر با فیبر نوری آورد و از كافوی مخابراتی تا منزل كاربران، ارتباط با سیم مسی برقرار می شود.
وی افزود: با این كار فاصله به كمتر از ۳۰۰ متر كاهش می یابد و قادر خواهیم بود سرعت اینترنت خانگی را تا ماكزیمم ۷۰ مگابیت برثانیه ارتقا دهیم. البته برای دریافت سرعت بالاتر، باید مودم ها عوض كرد، هرچند كاربران می توانند از همان مودم های قدیمی استفاده كنند اما ماكزیمم سرعت ۲۰ مگ است. در برنامه توسعه ای كه داریم، می خواهیم طی دو ماه، ۸۵۰ هزار پورت در تهران و قم دایر نماییم. تلاش می نماییم طی برنامه ریزی ها VDSL را به سایر شهرهای كشور هم برسانیم اما چون مشكل اصلی ما روی شبكه تلفن همراه در شهر تهران و قم بود، توسعه این دو شهر را در اولویت گذاشتیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلان اینكه تا شب گذشته، نزدیك ۳۰ هزار یوزر در قم به سرویس VDSL ارتقا پیدا كردند و سرعتشان حدود پنج برابر شده است و البته ما متوسط چهار برابر را برای كشور اعلام كردیم. این كار در تهران از روز گذشته شروع شده و روزانه ۱۰ هزار مشترك در شركت های مخابرات و شاتل به VDSL ارتقا پیدا می كنند. بقیه شركت ها هم در حال اقدام هستند كه ظرفیت خوبی را ایجاد كنند و سرعت اینترنت خانگی را بالا برند.
آذری جهرمی با اعلان اینكه این افزایش سرعت با افزایش قیمت مواجه نیست، اظهار داشت: درواقع برای این توسعه پول جدیدی از مشتركان دریافت نمی گردد و می توانند با همان هزینه ثابتی كه پرداخت می كنند، از خدمات بهره مند شوند. البته ممكنست باتوجه به افزایش سرعت، حجم مصرف منصفانه افزایش یابد كه به میزان همان استفاده هم، هزینه كاربر افزایش می یابد. بدین سبب ارتقای چهار برابری سرعت اینترنت، با قیمت فعلی عرضه می شود و هزینه مازادی ندارد، مگر اینكه مشترك درخواست مودم بدهد كه باید هزینه اش را پرداخت كند.
ارتقای رایگان سرعت اینترنت خانگی تا ۱۶ مگابیت برثانیه
وی با اشاره به وعده دو ماهه برای دایر كردن حداقل ۸۰۰ هزار پورت VDSL در تهران تا ۲۷ اردیبهشت، اظهار نمود: اقدام دیگری كه از دیشب انجام شد، این است كه از شركت های اینترنت خانگی خواستیم روی همین سرویس ADSL كه قابلیت افزایش سرعت تا تا سقف ۱۶ مگابیت بر ثانیه را دارد، سرعت را تا سقف ۱۶ مگ بدون ستاندن هزینه اضافه باز بگذارند. بدین ترتیب مشتركانی كه خدمات ۵۱۲ كیلویی، یك مگابیتی و یا كمتر از ۱۶ مگ داشتند، از اینترنت ۱۶ مگ برخوردار می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: البته این افزایش سرعت به فاصله سیم مسی تا منزل كاربر هم وابسته است كه باید بهبود پیدا كند، اما اپراتورها سرعت اینترنت را تا سقف ۱۶ مگ باز گذاشتند كه منجر به رشد هفت درصدی پهنای باند هم شده است. با این اقدام، با اشاره به رشد هفت درصدی بیان كرد: این كار می تواند بستری را برای دانش آموزان و دانش جویان و اساتید فراهم آورد كه فرآیندهای آموزش مجازی را بدون توقف پیش ببرند.
آذری جهرمی درباره درخواست كاربران برای ارائه اینترنت رایگان موبایل برای دانشجویان و اساتید اظهار داشت: اگر شبكه موبایل ظرفیت داشت، از این اقدام فروگذار نمی كردیم. درحال حاضر ظرفیت شبكه موبایل، گذردهی ۱۱ پتابایت است و شبكه موبایل ظرفیتی ندارد كه بخواهیم آنرا افزایش دهیم، اما اگر فركانس ها آزد شود و ما بتوانیم شبكه را توسعه دهیم، برای دانش آموزان، دانشجویان و اساتید هم بسته هایی را روی تلفن همراه خواهیم گذاشت.
وی افزود: در شبكه تلفن همراه محدودیت داریم و امكان این كار فراهم نیست، اما روی شبكه اینترنت خانگی سرعت ها آزاد شده است. سایت هایی كه وزارت علوم اعلام نموده برای آموزش الكترونیكی دانش آموزان و دانشجویان، به اپراتورها ابلاغ گردیده كه بنابر مصوبه ستاد ملی كرونا، این سایت ها به صورت رایگان در اختیار كاربران قرار بگیرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همین طور اشاره كرد: بسیاری از كشورهای دنیا در دوران كرونا هنوز با مشكلات جدی روبه رو هستند. ما هم ادعا نداریم همه مشكلات حل شده، اما با تلاشی كه صورت گرفته، بخش عمده ای از مسائل شبكه های ارتباطی حل شد. باید همیشه تلاش نماییم سرعت را بهبود ببخشیم. استارت آپ ها در دوران كرونا، با پویش از خانه بخریم، وظیفه حمل و نقل، تهیه كالا و تحویل آنها را بر عهده گرفتند و الان حدود ۷.۵ درصد خرید خرد مردم از شبكه های اینترنتی انجام می شود. البته برخی كسب وكارهای ما هم آزار دیدند و ما تسهیلات ویژه ای برای آنها قرار دادیم.
فیلترینگ تلگرام، به شبكه ضربه زده است
آذری جهرمی با اشاره به درخواست كاربران برای رفع فیلترینگ تلگرام، اظهار داشت: این مساله واقعا به شبكه ما ضربه می زند چون استفاده از فیلترشكن ها سبب شده خیلی از ترافیك داخلی ما هم از اینترنت راهیابی می شود و به داخل كشور برمی گردد و كار ما را چند برابر كرده است، اما از حوزه اختیارات من خارج است.
وی درباره كاربران اینترنتی كه از شبكه موبایل استفاده می نمایند و به اینترنت خانگی دسترسی ندارند، توضیح داد: خرید اینترنت خانگی كار ساده ای است و همه شركت های اینترنتی این امكان را روی پرتال هایشان فراهم كردند و ما از شركت ها خواستیم حداقل طرف ۲۴ ساعت واگذاری خط برقرار شود. بدین سبب مردم می توانند اینترنت خانگی خودرا فعال كنند و در شرایط فعلی از شبكه موبایل مقرون به صرفه تر است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به مشكل پینگ و تأخیر بازی های آنلاین اظهار نمود: بخش اعظمی از مشكل پینگ بازی های آنلاین حل شده است، اما قسمتی از آن نیز مربوط به همكاری سایر كشورها برای ارتقای ظرفیت بازی است كه به سبب فراگیری كرونا متوقف مانده است اما به محض اینكه شرایط آن فراهم گردد، ما پیگیر آن هستیم.
آذری جهرمی با اشاره به استفاده از پهپاد پستی اظهار نمود: پهپاد ما آماده برای ارسال بسته ها و ضدعفونی كردن خیابان ها خدمت رسانی است، اما مراجعی كه مجوز پرواز پهپاد را صادر می كنند، مكاتباتی با ما داشتند و اعلام نمودند تا زمان ستاندن مجوز از پهپاد استفاده نشود و كارمندان پستی هم در مراحل ستاندن مجوز جهت استفاده از پهپاد برای خدمت رسانی هستند.
وی با اشاره به عملكرد پیام رسان های بومی بیان كرد: طی این مدت پیام رسان های داخلی كوشش های زیادی كردند و ظرفیت كاربری شان رشد قابل توجهی داشته است. برخلاف دفعات قبل كه وقتی فشاری به آنها وارد می شد با اختلال مواجه می شدند، در آزمون كرونا با وجود اینكه خیلی از آموزش های آنلاین روی این پیام رسان ها انجام می شود، خوب كار كرده و خدمات دادند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: البته یكی از آنها گرفتار مشكل فنی و طراحی زیرساخت ها شد و اعلام نمودند كمبود تجهیزات دارند، اما ما اجازه قانونی ارائه تجهیزات به پیام رسان ها را نداریم، هرچند هرچه در توانمان بوده به آنها كمك كردیم و ابلاغیه ای دادیم كه اپراتورها پهنای باندی كه این پیام رسان ها ارائه می كنند را بخرند كه آنها بتوانند منابع مالی شان تقویت نمایند و خریدهایشان را انجام دهند. اما این دفعه وضعیت كاركرد پیام رسان ها بهتر از قبل بوده است.
منبع: وب كنفرانس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب