به بهانه قطع چند روزه اینترنت

شبكه ملی اطلاعات از آزمایش سربلند بیرون آمد؟

شبكه ملی اطلاعات از آزمایش سربلند بیرون آمد؟

وب كنفرانس: بااینكه قطعی اینترنت بین الملل اعتراض های فراوانی به دنبال داشت و لطمه های زیادی نیز وارد كرد، اما ارتباط كاربران با خدمات آنلاین بومی به واسطه شبكه ملی اطلاعات برقرار بود و این مساله باعث شده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تحقق 80 درصدی شبكه ملی اطلاعات دفاع كند.


به گزارش وب كنفرانس به نقل از ایسنا، اتصال ایران به شبكه جهانی اینترنت از شنبه شب (۲۵ آبان)، به سبب ناآرامی های ایجادشده به دنبال اجرای طرح اصلاح و سهمیه بندی بنزین و به منظور جلوگیری از امكان سوءاستفاده های احتمالی از این ابزار ارتباطی قطع شد. بعد از آن، اتصال اینترنت ثابت و خانگی، دانشگاه های بزرگ كشور و و برخی شركت های فعال و نیازمند به ارتباطات اینترنتی از روز پنج شنبه (۳۰ آبان) شروع شد.
اتصال مجدد اینترنت به تدریج ادامه یافت تا به تدریج در استان ها ارتباطات بین الملل باردیگر از سر گرفته شود؛ هرچند هنوز برخی اخبار حاكی از قطعی اینترنت در بعضی از استان ها است. برقراری اینترنت همراه نیز از دو روز گذشته به صورت تدریجی شروع شد كه البته هنوز محدودیت بسته های اینترنتی در تمامی كشور برطرف نشده است.
اما در صورتیكه كاربران اینترنت در هفته گذشته در جهل نسبی از شبكه جهانی ارتباطات قرار داشتند، سایت های داخلی و كسب وكارهای آنلاین فعال در حوزه تاكسی اینترنتی، خدمات فروش، خدمات بانكی و اپ استورهای ایرانی به واسطه بهره گیری از زیرساخت های شبكه ملی اطلاعات و استفاده از سرورهای داخلی، قادر به ادامه فعالیت و ارائه خدمت به كاربران خود بودند. این مساله سبب شد در صورتیكه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفته هایش همواره از دسترسی آزاد به اینترنت حمایت می كند، قطعی اینترنت به دستور شورای امنیت را فرصتی برای ادعای وزارت ارتباطات در زمینه سند تبیین الزامات شبكه ملی اطلاعات و ارائه خدمات پایه ای مورد نیاز كشور بر اساس این شبكه بداند.
طرح شبكه ملی اطلاعات در كشور از اواخر سال ۱۳۸۴ مطرح و مهم ترین دلیل پیاده سازی این شبكه در آن سال كاهش وابستگی به شبكه جهانی اینترنت اعلام شد، اما در سال های بعد عملا اجرای این طرح با كندی صورت گرفت؛ تا این كه در دوره وزارت محمود واعظی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم، اجرای این طرح پیگیری و در نهایت در اواخر همان دولت فازهای اول، دوم و سوم آن افتتاح و رونمایی گردید.
در سند «ضرورت تبیین الزامات شبكه ملی اطلاعات» كه سایت مركز ملی فضای مجازی منتشر نموده، آمده كه شبكه ملی اطلاعات بعنوان زیرساخت ارتباطی كل فضای مجازی، شبكه همه شبكه های كشور است. شبكه ملی اطلاعات متشكل از زیرساخت های ارتباطی با مدیریت مستقل كاملاً داخلی، شبكه ای حفاظت شده نسبت به اینترنت و شبكه ای با امكان عرضه انواع محتوا و خدمات ارتباطی سراسری برای آحاد مردم است.
این شبكه در قالب قوانین جمهوری اسلامی ایران با پشتیبانی كامل از دیگر اقدامات آموزشی، حقوقی و قضایی به نحو مطلوب و مطمئن، تامین كننده نیازهای ارتباطی برای انواع ذی نفعانی است كه حداقل یكی از آنها در داخل كشور قرار دارد. شبكه ملی اطلاعات امكان ارائه انواع خدمات و محتواهای فضای مجازی در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، امنیتی و دفاعی را در كشور فراهم می آورد.
از طرفی به گزارش خانه ملت، برنامه ریزی شده تا كمیسیون صنایع و معادن مجلس، روز دوشنبه (۴ آذر ماه) میزبان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات باشد تا آذری جهرمی گزارشی درباب میزان پیشرفت پروژه شبكه ملی اطلاعات ارائه كند. این در حالیست كه آذری جهرمی قبلا در گفت و گو با خانه ملت، با بیان این كه هیچ چیزی جای اینترنت را نمی گیرد، اظهار كرده بود: شبكه ملی اطلاعات و اینترنت هر كدام جای خودرا دارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همین طور درباب اینكه آیا اینترنت ملی پاسخگوی نیاز كشور هست، اظهار داشت: نیازهای پایه ای مورد نیاز كسب وكارهای كشور طبق سند تبیین الزامات شبكه ملی اطلاعات پیشرفت كرده و در گذشته گزارش داده بودیم كه ۸۰ درصد از این سند اجرایی شده است. قطع یك هفته ای اینترنت در سراسر كشور به دستور شورای امنیت كشور فرصتی بود كه ادعاهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمینه سند تبیین الزامات شبكه ملی اطلاعات ثابت شود و مشخص شد كه با استفاده از شبكه ملی اطلاعات خدمات پایه وجود دارد.
با این وجود، بخش خصوصی همچنان معتقد است با وجود آمادگی نسبی در لایه شبكه و زیرساخت و برقراری خدمات پایه، گرفتار كمبود در لایه خدمات و محتوا بودیم و این مساله موجب وارد آمدن خسارات گسترده به كسب وكارها همچون وجود اختلال در خدمات كسب وكارهای بالغ تر به سبب عدم آمادگی سرویس دهندگان متوسط و كوچك، ایجاد هزینه های مالی و انسانی چند برابری برای كسب وكارها یا كاهش شدید جریان ورودی مشتریان كسب وكارها شده است.




منبع:

1398/09/05
14:44:21
5.0 / 5
4204
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
WebMeet

webmeet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت وب كنفرانس محفوظ است

وب كنفرانس

کنفرانس تحت وب و چت تصویری