نقش اپراتورهای موبایل در پیشگیری از وقوع بحران

كدام كشورها در شرایط بحران، پیامك اخطار عمومی می فرستند؟

كدام كشورها در شرایط بحران، پیامك اخطار عمومی می فرستند؟

به گزارش وب كنفرانس در حالیكه تجربه استفاده از سیستم انتشار سلولی (Cell Broadcast) قبل از این هم در ایران وجود داشت، بعد از وقوع سیل در ایران، اپراتورها تصمیم به استفاده از این امكان برای اطلاع رسانی در شرایط بحران گرفتند.


به گزارش وب كنفرانس به نقل از ایسنا، كشورهای بسیاری سیستم های اخطار شرایط بحرانی (مبتنی بر لوكیشن) را از راه تكنولوژی Cell Broadcast پیاده سازی كرده اند. برای مثال ژاپن از راه سیستم اخطار زلزله، كانادا به واسطه اخطار آمادگی، آمریكا با استفاده از هشدارهای اضطراری بی سیم، نیوزلند با هشدارهای اضطراری موبایل، كره جنوبی و تایوان در چارچوب سرویس اخطار عمومی، سریلانكا با عنوان شبكه اخطار فاجعه و شرایط اضطراری و فیلیپین به شكل سیستم اضطراری Cell Broadcast از این روش اطلاع رسانی سریع استفاده می نمایند.
البته كشورهای اتحادیه اروپا، هلند، لیتوانی، رومانی، یونان هم در چارچوب های دیگری از این سامانه اخطار سریع كه توسط مؤسسه استاندارد ارتباطات اروپا (ETSI) تعریف شده است، استفاده می كنند؛ این مؤسسه استانداردهای قابل اجرا در سطح جهان را برای تكنولوژی های ارتباطی و فناوری اطلاعاتی تهیه و تولید می كند.
پیام های سِل برودكست برای اولین بار در پاریس در سال ۱۹۹۷ و از راه كانال ۰۵۰ برای برقراری ارتباط منطقه ای (محدود به مشتركان حاضر در یك منطقه) به واسطه آنتن های مخابراتی در شبكه اپراتوری ارسال شد. بعد از آن، این روش اطلاع رسانی برای اخطار در ابعاد ملی-شهری، گزارش های آب وهوا، پیام های گسترده، اخبار محلی و… به كار گرفته شد.

۹۹ درصد تجهیزات ارتباطی، قابلیت پشتیبانی از این پیام ها را دارند
ارسال «پیام های سل برودكست» به صورت گسترده از سال ۲۰۰۸ توسط اپراتورهای ارتباطی آسیا، آمریكا، اروپا و آمریكای جنوبی در دستور كار قرار گرفت. علیرغم این كه توابع اجرایی این روش در شبكه تمامی اپراتورها از منظر فنی تعریف نشده (روالی برای ارسال این پیام ها در نظر گرفته نشده) اما ۹۹ درصد تجهیزات ارتباطی زیر بار در شبكه اپراتورهای ارتباطی، قابلیت پشتیبانی از این پیام ها را دارند.
از مزایای استفاده از پیام های سل برودكست، می توان به داشتن آلارم صوتی و لرزشی اختصاصی روی گوشی اشاره نمود. همینطور تنها اپراتورهای دارای مجوز فعالیت، قادر به ارسال پیام هایی با این شیوه هستند، ۹۹ درصد دستگاه های ارتباطی امروزی از پیام های سل برودكست پشتیبانی می كنند.
ارسال یك پیام اخطار عمومی به تعداد كمی از مشتركان یا میلیون ها مردم تنها ظرف ۱۰ ثانیه انجام می شود؛ سل برودكست از پیام های اخطار با طول بیشتر از ۱۳۹۵ كاراكتر هم پشتیبانی می كند و این پیام ها قابلیت پشتیبانی از چندین زبان را دارند و تمامی مشتركان اپراتورها حتی كسانی كه در فرایند رومینگ هستند را شامل می شود. هم چنین این پیام ها تحت تأثیر تراكم زیاد در ترافیك شبكه نیستند.
در كشور ما تجربه استفاده از این سرویس قبل از این و در سالیان گذشته وجود داشته، با این حال، در ایران، اپراتور اول ارتباطی برای اولین بار، سرویس اطلاع رسانی شرایط بحران را بر این بستر دایر كرده است. شركت ارتباطات سیار ایران پس از وقوع سیل ویرانگر مناطق شمالی كشور، به راه اندازی این سرویس برای اطلاع رسانی شرایط بحران به صورت گسترده برای مناطق در معرض خطر اقدام نمود و بنا بر اعلام، این اقدام در بعضی نقاط مانند قم، مانع بروز بحران و ویرانی شد.

راه اندازی سرویس اخطار شرایط بحرانی
محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- هم همان زمان و بعد از وقوع سیل در بعضی از استان های كشور، درباره ی این اقدام همراه اول در توئیتر خود نوشته بود: سرویس اخطار شرایط بحرانی همراه اول شروع به كار كرده تا قبل از وقوع بلاهای طبیعی، مردم از راه تلفن همراه خود آگاه شوند.


از این سرویس، بعنوان سرویس پیام كوتاه فراگیر (SMS-CB) هم نام می برند كه برخلاف سرویس پیام كوتاه كه به شكل پوینت تو پوینت (P2P) عمل می كند، می توان آنرا از یك مبدأ به چندین مبدأ (One to many) محدود از لحاظ جغرافیایی ارسال كرد. سیستم های پیام كوتاه فراگیر (CBS) در آخرین نسل خود توانایی ارسال به بیشتر از ۵۰۰ سلول در كمتر از ۱۰ ثانیه را دارند كه میلیون ها مشترك را تحت پوشش قرار می دهد.
با عنایت به این كه این سرویس به ترافیك شبكه اپراتورها وابسته نیست، می تواند هر زمانی كه یك بلای طبیعی رخ می دهد و هنگامی كه دیتا، پیامك و تماس صوتی با مشكل مواجه گردید، به آسانی پیام ها را منتشر كند. از این رو سیستم انتشار سلولی (Cell Broadcast) این قابلیت را دارد تا یك پیام را در محدوده ای به كوچكی یك سلول رادیویی و به بزرگی یك كشور منتشر كند. آن دسته از گوشیهای موبایل كه CB-Channel آنها فعال باشد، قابلیت دریافت پیام را دارند.



1398/01/28
15:41:05
5.0 / 5
4715
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
WebMeet

webmeet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت وب كنفرانس محفوظ است

وب كنفرانس

کنفرانس تحت وب و چت تصویری