دلایل ناكام ماندن شركت های فعال در حوزه میكروالكترونیك، ضرورت برگزاری نشست های سالانه

دلایل ناكام ماندن شركت های فعال در حوزه میكروالكترونیك، ضرورت برگزاری نشست های سالانه

وب كنفرانس: معاون فناوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تلاش های شركت ها برای توسعه فناوری های در رابطه با میكروالكترونیك در سه دهه در كشور، اظهار داشت: به علت ضعف بخش های صنعتی كارهای انجام شده در این حوزه ناتمام مانده است كه در این زمینه نیاز به همكاری های بخش خصوصی با بخش های دولتی است.


به گزارش وب كنفرانس به نقل از ایسنا، نصرالله جهانگرد امروز در اجلاس هم اندیشی صنعت میكروالكترونیك، دانشگاه ارومیه را مادر فعالیت های حوزه الكترونیك در كشور توصیف كرد و اظهار داشت: این دانشگاه نقش مهمی در تربیت نیروهای انسانی در حوزه های IT و ICT داشته است.

وی با اشاره به تلاش های كشور برای توسعه این حوزه، اظهار نمود: در سطح ملی از ابتدای برنامه 20 ساله در تلاش بودیم كه به رشد هشت درصدی سالانه این حوزه دست یابیم، ولی محاسبات نشان داده است كه توسعه در این حوزه كمتر از پنج درصد بوده است.

معاون فناوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزایش رشد در این حوزه را در گروی به كارگیری های تكنولوژی های جدید دانست و تصریح كرد: استفاده از تكنولوژی های جدید در این حوزه علاوه بر ارتقای بهره وری باعث تحقق رشد هشت درصدی در این حوزه خواهد شد.

جهانگرد با تاكید بر این كه در برنامه چهارم توسعه هم ما به این عدد نرسیده ایم، تصریح كرد: اگر ما بتوانیم این هدف را محقق نماییم، بطور قطع صرفه اقتصادی بزرگی در كشور خواهد داشت.

وی راه آینده پیشرفت كشور را رشد درون زا دانست و افزود: رشد درون زا تعبیر روشنی از اقتصاد مقاومتی است. هم اكنون كلان اقتصاد كشور در حوزه های صنعت، كشاورزی و خدمات است كه در حوزه صنعت 35 درصد، در حوزه كشاورزی 12 درصد و در حوزه خدمات 52 درصد رشد داشتیم.

معاون فناوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به چالش های این سه حوزه، خاطرنشان كرد: هم اكنون ظرفیت آبیاری ما محدود است، از این رو نیاز است تا با انتخاب بهینه نوع كشت و انتخاب بهینه بذرها، افزایش بهره وری را در این حوزه محقق نماییم.

جهانگرد با تاكید بر این كه با به كارگیری فناوری حسگر شیت و اینترنت اشیا می توانیم وضعیت صنایع را پایش نماییم، تصریح كرد: این امر باعث افزایش راندمان صنعت كشاورزی خواهد شد كه برای تحقق این هدف باید به دنبال فارغ التحصیلان این حوزه برویم.

وی با تاكید بر این كه پیشرفت صنعت با به كار بردن فناوری ها باعث به دست آوردن ارزش افزوده می شود، خاطرنشان كرد: در حوزه صنعت مشاهده می نماییم كه تكنولوژی در اختیار نداریم، ولی هزینه های زیادی می گردد. علاوه بر آن در بخش خدمات هم برای توسعه آن در هر بخش محتاج و نیازمند تكنولوژی های جدید هستیم.

معاون وزیر ارتباطات، فناوری اطلاعات، الكترونیك و IT را پیشران و ابزار توانمندساز در كشورها دانست و افزود: این صنعت زنجیره ای دارد كه میكروالكترونیك حلقه استراتژیك آن به حساب می آید. علاوه بر آن ارزش افزوده بیشتر در عرضه سرویس های نوین است، ضمن آنكه ما برای حفظ امنیت ملی نیازمند توسعه صنعت میكروالكترونیك هستیم.

وی این حوزه را شامل طراحی، تولید، بهره برداری و عرضه به بازار محصولات مبتنی بر میكروالكترونیك دانست كه طی سه دهه اخیر شركت هایی در این حوزه وارد شده اند.

معاون فناوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در عین حال اظهار نمود: بعضی از این شركت ها به بلوغ رسیده اند، ولی برخی دیگر به علت ضعف های موجود در صنعت از گردنه تولید و تجاری سازی خارج شدند.

جهانگرد افزود: ما در ساخت قطعات اقدامات مهمی انجام ندادیم، چون كه در مقاطعی كه صنایع الكترونیك و خانگی متقاضی فناوری های فناوران بودند، توانستیم از این دستاوردها استفاده نماییم.

وی با تاكید بر این كه صنعت میكروالكترونیك یك نیاز حیاتی برای كشور به حساب می آید، افزود: ما طی سه دهه سعی كردیم در بخش های ساخت و تولید سرمایه گذاری نماییم، ولی به علت عدم رونق اقتصادی كسب وكارها این اقدامات نیمه تمام باقی ماند.

معاون فناوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در عین حال با اشاره به وجود ذخیره نیروی انسانی متخصصی در كشور تصریح كرد: ما نیازمند فعالیت نخبگانی هستیم كه بتوانند در فعالیت های كلان ملی وارد شوند ضمن آنكه باید بازاری برای تقاضای محصولات دانش بنیان در كشور فراهم گردد، چون كه تكمیل زنجیره صنعت میكروالكترونیك با تولید بازار تكمیل خواهد شد.

جهانگرد با عرضه پیشنهاداتی در این حوزه اضافه كرد: برای توسعه این فناوری نیاز است تا نخبگان رشته های در رابطه با میكروالكترونیك نشست های سالانه ای داشته باشند، ضمن آنكه باید میان فعالان و بازیگران این عرصه تعاملاتی تولید شود تا چرخه كسب وكار این صنعت فعال شود.

وی با تاكید بر توسعه بازار و افزایش بهره برداری از تولیدات علمی این حوزه، افزود: علاوه بر آن نیاز است تا سرمایه گذاری هایی برای توسعه حوزه میكروالكترونیك صورت گیرد كه این امر می تواند با تمركز بر سرمایه گذاری بخش خصوصی و كمك دولت استفاده گردد.

به گفته جهانگرد، توسعه این حوزه نیاز نهادی است كه از فرآیندهای آزمایشگاهی و ساخت نمونه سازی این حوزه حمایت كند. تولید این نهاد منجر به شتاب بخشی این صنعت خواهد شد.

معاون فناوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از آمادگی این وزارتخانه برای پشتیبانی از سرمایه گذاری های بخش میكروالكترونیك اطلاع داد و اضافه كرد: هماهنگی و همكاری میان بخش های خصوصی و دولتی منجر به توسعه این حوزه می گردد.




1397/07/26
18:41:08
5.0 / 5
4459
تگهای خبر: ارتباطات , ارتباطات و فناوری اطلاعات , الكترونیك , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
WebMeet

webmeet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت وب كنفرانس محفوظ است

وب كنفرانس

کنفرانس تحت وب و چت تصویری