تغییر عنوان صندوق گسترش شبکه ملی اطلاعات در بودجه سال آینده

تغییر عنوان صندوق گسترش شبکه ملی اطلاعات در بودجه سال آینده

به گزارش وب کنفرانس، به علت اهمیت توسعه شبکه ملی اطلاعات در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ اعلام شده بود صندوقی تحت عنوان صندوق توسعه شبکه ملی اطلاعات ایجاد می شود اما مجلس شورای اسلامی به تازگی درتبصره ۷ لایحه بودجه سال آینده عنوان «صندوق توسعه شبکه ملی اطلاعات» را به «حساب توسعه فیبر نوری» تغییر داد.



به گزارش وب کنفرانس به نقل از ایسنا، به خدمتی هوشمند گفته می شود که آن خدمت بدون رجوع حضوری، به صورت برخط و بدون ارسال هر گونه مدرکی قابل دریافت باشد که مورد آخر نیازمند اتصال بانکهای اطلاعاتی همه دستگاههای دولتی به همدیگر است تا اطلاعات خویش را با هم به اشتراک گذارند، در همین رابطه در مجلس شورای اسلامی و در جلسه ای که روز شنبه برگزار شد، دستگاههای اجرایی مکلف شدند کلیه خدمات خویش را از راه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ارائه نمایند. از طرفی در این نشست علنی نوبت عصر روز شنبه بندهای (ی)، (ک)، (م)، (ن) و (س) تبصره ۷ در قسمت هزینه ای را تصویب کردند که به دولت اجازه داده می شود، به منظور توسعه تار (فیبر) نوری منازل حسابی تحت عنوان «حساب توسعه فیبر نوری»، در اعتبارات مصوب وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد نماید.

در همین رابطه سیدمحمدرضا میرتاج الدینی- رئیس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی- به تازگی ضمن اشاره به آخرین وضعیت توسعه شبکه فیبر نوری، اظهار کرده است کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی نزدیک به یک سال است که فعالیتهای گسترده ای در مورد «صندوق توسعه شبکه فیبر نوری» شروع کرده است؛ بر همین مبنا مبحث صندوق توسعه شبکه فیبر نوری به منظور دسترسی نهایی شبکه اینترنت ثابت برای مردم در مجلس مدنظر بود و خوشبختانه کلیات طرح یک فوریتی متمرکزسازی منابع مالی توسعه این شبکه در کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و منتظریم این طرح مربوطه اعلام وصول شود.

طبق گفته وی بر همین مبنا در لایحه بودجه ۱۴۰۲ پیشنهادی از جانب دولت در مورد ایجاد صندوق توسعه شبکه ملی اطلاعات مطرح و در کمیسیون تلفیق بررسی گردید اما این مورد با پیشنهاد فراکسیون به علت وجود ضعف هایی اصلاح گردید و مجلس شورای اسلامی در بند (س) تبصره ۷ در لایحه بودجه ۱۴۰۲ عنوان «صندوق توسعه شبکه ملی اطلاعات» را به «حساب توسعه فیبر نوری» تغییر داد و در کمیسیون صنایع و معادن مبحث «صندوق توسعه شبکه فیبر نوری» منطبق با لایحه بودجه تکمیل می شود.

سیاست های غلط دلیل عقب افتادن مخابرات از آهنگ توسعه

اما مجید سلطانی - مدیر عامل شرکت مخابرات ایران- هم در همایشی تحت عنوان نوآوری در حوزه زیرساخت مخابراتی و آی سی تی اعلام نمود که صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وابسته به شرکت مخابرات ایران است و این شرکت ۵۰ سال قدمت دارد و بزرگ ترین زیرساخت ارتباطی کشور را در دست دارد. او تاکید کرد که باید از شرکتهای بزرگ کشور باید حمایت شود چونکه زمانی که از شرکتهای بزرگ حمایت شود، دیگر شرکتهای کوچک هم به درستی عمل خواهند کرد. شرکتهای نوآور پس از اینکه ایده ای عرضه می دهند، نیازمند حمایت، اعتبار و پشتیبانی هستند اما به خاطر سیاست های غلط، مخابرات از آهنگ توسعه عقب افتاده است.

همچنین به تازگی اعلام گردید ۱۱ میلیون کاربر در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ثبت نام کردند. در اینباره جواد موحد - معاون دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات حوزه های ماموریتی دولت های هوشمند در دنیا را در پنج بخش معرفی نمود و اظهار داشت: تحویل خدمات، خط مشی گذاری و تصمیم گیری، پردازش و عملیات، تنظیم گری و اجرا، نیروی کار، حوزه های مأموریت دولت هوشمند هستند که در حوزه تحویل خدمات، بحث دولت بدون تماس یا دولت یک مطرح است. در این میان، آینده دولت هوشمند در ایران در حوزه تحویل خدمات به سمتی پیش می رود که ارائه ی خدمت در آینده نزدیک نباید صرفاً به درخواست شهروند باشد. بلکه باید با عنایت به نیاز آنها عرضه شود. در حوزه خط مشی گذاری هم مبحث دولت پیشبینی کننده با استفاده از کلان داده ها و تحلیل سناریو مبتنی بر هوش مصنوعی مطرح است که طی سالهای اخیر مورد توجه وزارت ارتباطات در دولت هوشمند هم قرار گرفته است.

وی اعلام نمود: در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، با فراهم کردن زیرساخت های مورد نیاز برای دستگاه ها و عرضه خدمات الکترونیکی دستگاههای مختلف با یک مرتبه احراز هویت، تجربه کاربری متفاوتی را برای مردم بوجود آورده ایم. هم اکنون ۹۵ درصد دستگاه ها به این پنجره متصل هستند و ۱۱ میلیون کاربر رجیستر شده هم از شهریورماه تا کنون از خدمات این پنجره استفاده می نمایند.





منبع:

1401/12/19
10:54:29
5.0 / 5
265
تگهای خبر: ارتباطات , ارتباطات و فناوری اطلاعات , الكترونیك , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
WebMeet

webmeet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت وب كنفرانس محفوظ است

وب كنفرانس

کنفرانس تحت وب و چت تصویری