قول مساعد چین برای پرتاب ماهواره های دانشجویی

قول مساعد چین برای پرتاب ماهواره های دانشجویی

مدیركل آموزش و تحصیلات تكمیلی سازمان همكاریهای فضایی آسیا-اقیانوسیه (اپسكو) با اشاره به مشاركت ایران در طراحی و ساخت ماهواره های كوچك دانشجویی با اپسكو، از قول مساعد چین برای پرتاب این ماهواره ها در سال آینده میلادی آگاهی داد.


به گزارش وب کنفرانس به نقل از ایسنا دکتر محمد ابراهیمی، عضو پژوهشگاه فضایی ایران در وبینار "آموزش فضایی در منطقه آسیا-اقیانوسیه" با اشاره به همکاریهای ایران با سازمان همکاریهای فضایی آسیا-اقیانوسیه (اپسکو)، اضافه کرد: اعضای این سازمان متشکل از کشورهای "بنگلادش"، "چین"، "ایران"، "مغولستان"، "پاکستان"، "پرو"، "تایلند" و "ترکیه" است که با همکاری اعضا برنامه های مشترکی برگزار می گردد که از آن جمله می توان به برنامه آموزش مشترک بوسیله انجام پروژه اشاره نمود.
وی افزود: در ضمن این برنامه مجموعه ماهواره های کوچک ایجاد می شود که در این راستا طراحی و ساخت ۳ ماهواره کوچک و مکعبی دانشجویی از طرف تیم های عضو این سازمان در دستور کار قرار دارد که از این تعداد ۲ مورد ماهواره مکعبی و یک مورد ماهواره میکرو است.
ابراهیمی، وزن ماهواره میکرو این پروژه را ۳۰ کیلوگرم و وزن ماهواره مکعبی را ۴ تا ۵ کیلوگرم ذکر کرد و تصریح کرد: در طراحی و ساخت این ماهواره ها همه اعضای اپسکو مشارکت دارند و هدف از طراحی این ماهوارها ارائه آموزش های عملیاتی از طراحی تا کاربرد، انجام تست و استفاده مشترک از این ماهواره ها است.
مدیرکل آموزش و تحصیلات تکمیلی سازمان همکاریهای فضایی آسیا-اقیانوسیه، اشاره کرد: در طراحی و ساخت ماهواره های دانشجویی، ۳ دانشگاه از کشورهای چین و ترکیه تعیین شدند و ۳ دانشگاه از ایران شامل دانشگاه صنعتی امیرکبیر، خواجه نصیر و شریف با دانشگاه های چین در اجرای این برنامه مشارکت دارند.
وی با تاکید بر اینکه سه دانشگاه ایرانی در طراحی و ساخت زیر سیستم های ماهواره های کوچک فعال می باشند، افزود: بخش هدایت و کنترل ماهواره از طرف دانشگاه خواجه نصیر، بخش مخابراتی از طرف دانشگاه شریف و بخش دوربین در دانشگاه امیرکبیر طراحی می شود. هدایت و مدیریت این پروژه بر عهده کشور چین است.
وی افزود: نمونه فضایی این ماهواره به انتها رسیده است که امیدواریم این ماهواره در ماه ژوئن سال ۲۰۲۱ پرتاب شود.
بگفته این عضو هیات علمی پژوهشگاه فضایی، سازمان فضایی چین قول مساعد داده که این ماهواره های دانشجویی را در سال آینده میلادی پرتاب کند.
ابراهیمی با تاکید بر اینکه کشورهای چین و پاکستان در زمینه ساخت ماهواره مکعبی فعال می باشند، اظهار نمود: ۷۰ تا ۸۰ درصد این پروژه پیشرفت داشته و نمونه فضایی آن در حال آماده سازی است.
عضو هیات علمی پژوهشگاه فضایی با اشاره به طراحی و ساخت ماهواره کوچک در ترکیه با همکاری تایلند، اشاره کرد: این پروژه به سبب شیوع ویروس کرونا با محدودیت هایی روبه رو شده است.
وی ابراز امیدواری کرد که این ماهواره ها تا ۳ ماه آینده برای انجام تست های تجمعی و آماده سازی های بعدی برای پرتاب ارائه شود.
مدیرکل آموزش و تحصیلات تکمیلی سازمان همکاریهای فضایی آسیا-اقیانوسیه هدف از طراحی و پرتاب ماهواره های دانشجویی را تنها ساخت آن ندانست، بلکه ارائه آموزش های عملیاتی نام برد و اظهار داشت: کشورهای ترکیه، چین و ایران در بخش سخت افزاری این پروژه مشارکت داشتند و هزینه های دوره‎ های آموزشی بوسیله حق عضویتی است که کشورهای عضو سازمان اپسکو پرداخت می کنند.
وی افزود: بر این اساس تلاش داریم برنامه ساخت ماهواره مکعبی را بعنوان برنامه دائمی اپسکو ادامه دهیم و پرتاب این ماهواره ها به صورت رایگان باشد.
ابراهیمی با اشاره به استقبال بعضی از شرکت های خصوصی برای پرتاب ماهواره، ابراز امیدواری کرد که شرایطی فراهم گردد که بتوانیم از این ظرفیت ها استفاده نمائیم.
مدیرکل آموزش و تحصیلات تکمیلی سازمان همکاریهای فضایی آسیا-اقیانوسیه (اپسکو) در بخش دیگری از سخنان خود به چالش های آموزش در حوزه فضایی اشاره نمود و اظهار داشت: ما با تحولات زیاد این حوزه مواجه هستیم؛ بدین جهت دائما مراکز آموزش فضایی در دنیا به نیروهای متخصص این حوزه نیازمند هستند.
وی پیش بینی آب و هوا، مدیریت بحران و ناوبری ماهواره ای را همچون کاربردهای فناوری های فضایی دانست و تصریح کرد: این در حالیست که نادانسته های ما درباره فضا بسیار است، بدین جهت شاهدیم که دائما محتوای آموزشی این حوزه در حال تغییر است.
عضو هیات علمی پژوهشگاه فضایی ایران، تبدیل کردن دستاوردهای حوزه فضایی به فناوری را از دیگر چالش های این حوزه دانست و افزود: در کشورهای مختلف همچون ایران دانشگاه ها و موسسات آموزشی زیادی در حوزه فضایی به راه افتاده است، ولی خیلی از دستاوردهای آنها نتوانسته است به نیازهای این حوزه پاسخ دهد و نیاز است دانش فضایی تولید شده در جهت رفع نیازها باشد.



1399/07/19
11:59:12
5.0 / 5
1513
تگهای خبر: پژوهش , سازمان , سیستم , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
WebMeet

webmeet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت وب كنفرانس محفوظ است

وب كنفرانس

کنفرانس تحت وب و چت تصویری